Η Κάρυστος ήταν η θριαμβεύτρια στο μεγάλο ντέρμπι της Εύβοιας στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής, καθώς επικράτησε με 2-0 της Αρτάκης και κατάκτησε την πρώτη νίκη στην τρέχουσα σεζόν (2η αγωνιστική).
Χωρίς νίκη παραμένει η Αρτάκη, που είχε φέρει Χ στη Λέσβο με τον Διαγόρα στην πρεμιέρα.
Στο β' ημίχρονο κρίθηκε η αναμέτρηση με δυο γκολ σε δέκα λεπτά για τα δελφίνια.
Στο 55' ο Νίκος Δούμας που είναι σημείο αναφοράς για τον ΑΟΚ έκανε το 1-0 και στο 65' ο Χρήστος Ρέτσος έγραψε το 2-0 για την Κάρυστο.
Ο γεν. διευθυντής του ΑΟ Καρύστου Παναγιώτης Τζάλας είπε στο egnomi.gr:
"Δεν ήμασταν απλώς καλύτεροι, αλλά καταιγιστικοί. Στο πρώτο ημίχρονο, και δεν είναι υπερβολή, η αντίπαλη ομάδα δεν πέρασε την σέντρα.
Από το 45' έως το 55' ο ΑΟΝΑ ήταν καλύτερος, αλλά από το 55' και μετά ήμασταν και πάλι κυρίαρχοι.
Από ενέργεια του Γάλλου Μεντουάνι σημειώθηκε το πρώτο γκολ.
Απέκρουσε ο αντίπαλος κίπερ και ο Δούμας στην επαναφορά σκόραρε.
Ο Μεντουάνι είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ, όπου βγάζει τετ α τετ τον Ρέτσο και ο δεύτερος με πλασέ κάνει το 2-0.
Ακόμη, ο Γάλλος έχει χαμένο τετ α τετ στο 75', θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο.
Η Αρτάκη είχε μια καλή στιγμή προ το τέλος του ματς".
Να σημειώσουμε ότι ο κόουτς της Αρτάκης Δημήτρης Μαγκαφίνης έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο, δείγμα του ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος απ' όσα έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής: Πατεράκης (Αθήνα).
ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Σκούφαλης): Ηλίας Διαμαντής, Βουγιούκας, Ζάνι, Ρέτσος (64' Νίκολι), Δούμας (75' Φαϊτάκης), Κοροβέσης (63' Νταϊλάνι), Παυλάκης, Κουτσόπουλος, Ξανθόπουλος, Μεντουάνι, Ηλίας Παπαδημητρίου.
ΑΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (Μαγκαφίνης): Μπαλαούρας, Παπαθανασίου (78' Γ. Αλαφάκης), Λαμπίρης, Τσούπρος, Στασινόπουλος, Μαρτίνεζ (73' Γκόλιας), Χρήστος Παυλίδης (46' Τότσι), Μανιάτης (46' Κολυφέτης), Σόσα, Λάμπρος Πολίτης, Θέμης Αλεξίου (46' Μούτσα).