Ο Λήλας παραμονές του αγώνα κόντρα στον ΑΟΧ ονόμασε το κλασικό ντέρμπι και δεν είχε άδικο, καθώς παραδοσιακά οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι σκληρές, ενώ σήμερα υπήρχαν στιγμές που το "μπράντεφερ" έγινε ...πολεμικό, με τον ΑΟΧ να επικρατεί με 3-1 και να σημειώνει στο μπλοκάκι του την 8η νίκη του στη φετινή κούρσα της Α' ΕΠΣΕ.
Με το κλασικό 4-4-2 (Κυριακού και Χατζηαθανασίου στην επίθεση), αλλά χωρίς κλασικά φτερά παρατάχθηκε ο ΑΟΧ, καθώς είναι τραυματίες οι Γιάννης Μώρος, Τόλης Χατζηστάμου και Νίκος Σταματάκος.
Αλλά όπως είπες ο κόουτς Γιώργος Λάμπρου "στον ΑΟΧ δεν υπάρχουν φίρμες, βασικοί και παγκίτες".
Ο έμπειρος τεχνικός προτίμησε να φορτώσει τον άξονα, αλλά ο Λήλας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τρομερό πάθος και έβαλε δύσκολα στους πρωτοπόρους.
Ο Νίκος Παναγιώτου αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης (μπροστά του ο Βελής), στη ...μετά Μεθενίτη εποχή, με τον Νίκο Μαστροκώστα να κοουτσάρει από τον πάγκο, αλλά μετά το τέλος ο πρώην αρχηγός είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου "τι να το κάνεις, και η ΑΕΚ ήταν καλή με τη Ρεάλ, αλλά έχασε".
Γκολ ...Εμπαπέ (σ.σ. το 2-2 στη Φιλαδέλφεια) θύμισε το 0-1 του ΑΟΧ στο 36', όταν ο Χατζηαθανασίου έκανε την ασίστ από αριστερά και ο Γιάννης Κυριακού με πλασέ στην καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ για το 0-1.
Νωρίτερα ο ΑΟΧ έχασε δυο σοβαρές ευκαιρίες με τον Μπάμπη Χατζηαντωνίου, που αγωνίστηκε στο 8, ενώ -και- ο Γίγας έσωσε πάνω στη γραμμή μια στιγμή ασυνεννοησίας στην άμυνα του Λήλα.
Στο 50' από μια στημένη μπάλα του Λήλα, ο ΑΟΧ στη γρήγορη μετάβαση έβαλε άλλο ένα τουβλάκι στο χτίσιμο της νίκης.
Από ενέργεια του Κυριακού, ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου έβαλε το ...τούρμπο, πρόλαβε την έξοδο του Καλλιακμάνη και με ένα προσωπικό γκολ έγραψε το 0-2.
Ο ΑΟΧ είχε το μομέντουμ, αλλά δεν "καθάρισε" το ματς και ο πεισματάρης Λήλας ξαναμπήκε στο παιχνίδι ...νωρίς.
Στο 59' ο Κροκόδειλος κέρδισε πέναλτι από τον Βεσέλι, ο Νίκος Παναγιώτου βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα και μείωσε σε 1-2 για τον λαμπαδηδρόμο.
Λίγο αργότερα ο Βασίλης Γκούμας, ο οποίος επέστρεψε από τον Ταμυναϊκό έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, ενώ στη συνέχεια ο Λήλας βρήκε και δίχτυα, ωστόσο ο Κηρύκος είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ.
Διαμαρτυρήθηκαν οι του Λήλα και παρότι ο ΑΟΧ αγχώθηκε και φλέρταρε με την πρώτη γκέλα, ήρθε ο Νίκος Πάνου από τον πάγκο στο 83' να εκμεταλλευτεί μια αδράνεια στα μαρκαρίσματα του Λήλα από πλάγιο, και ν' ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 1-3, που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε...
Διαιτησία: Κηρύκος, Πριόνας - Αντ. Ιωάννου.
ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (Νίκος Μαστροκώστας): Καλλιακμάνης, Γίγας, Σταμ. Νικολάου, Τσούρρα, Ρωμανός (81' Βουρδάνος), Βελής (78' Μπενέτος), Παναγιώτου, Φιόλα, Κροκόδειλος (81' Σκουμπρής), Βαγγελή (46' Γκούμας), Γκεριόν.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Γιώργος Λάμπρου): Φαλαγγίτης, Παλιάτσος, Καρλατήρας (85' Γεωργαντόπουλος), Γκρινιάρης, Βεσέλι, Κυριακού, Χατζηαθανασίου, Γιωρ. Αγγελάτος (73' Πάνου), Μπ. Χατζηαντωνίου, Σιαράπης (90' Ανυφαντής), Νικολόπουλος.