Τα μέχρις στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών είχε προϋπολογίσει αύξηση εσόδων κατά 790 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τα έσοδα είναι μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οι καταναλωτές στράφηκαν σε άλλες πηγές θέρμανσης, ενώ κολυμβητήρια και σχολεία βάζουν λουκέτο, λόγω αδυναμία να προμηθευτούν το ακριβό πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και κοινωνικό πρόβλημα, εκτός από οικονομικό.
Στις περισσότερες πολυκατοικίες δεν ανάβουν καθόλου καλοριφέρ. Φανταστείτε δηλαδή ότι πέρσι έκαψαν κάποια λίτρα πετρελαίου και το κράτος εισέπραξε χρήματα από φόρους. Φέτος το κράτος προσδοκούσε αύξηση εσόδων, λόγω αύξησης του φόρου και τελικά δεν θα εισπράξει τίποτε, αφού καλοριφέρ δεν ανάβει και η κατανάλωση είναι μηδενική.