Τρεις από τους πέντε υποψηφίους δημάρχους Χαλκιδας του 2010 έφτασαν ξανά στην κάλπη και διεκδικούν πάλι την ψήφο των πολιτών. Εντελώς διαφορετικό ήταν τότε το σκηνικό και η A' Κυριακή είχε δώσει σημαντικές διαφορές μεταξύ των συνδυασμών.
O Θανάσης Ζεμπίλης είχε λάβει ποσοστό 47,9% και έβλεπε με άνεση την B' Κυριακή, όπου και επικράτησε τελικά.
O Χρήστος Παγώνης είχε περιοριστεί στο 34,6% και πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή, χωρίς να τα καταφέρει τότε.
O Βαγγέλης Σταματούκος είχε λάβει 10,8% και το διψήφιο ποσοστό του είχε εξασφαλίσει και δεύτερη έδρα στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Απουσιάζουν από αυτή την αναμέτρηση οι:
- Γιώργος Βλαχογιώργος που είχε λάβει 3,7% και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος
- Γιώργος Φραντζής που είχε λάβει 3% και οριακά εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος
Υποψήφιοι είναι τώρα ο Νίκος Λεβέντης και ο Κώστας Κουλουρίδης, που αναμένεται να πάρουν περισσότερους ψήφους από τους δύο απόντες και να ψαλιδίσουν τα ποσοστά των Ζεμπίλη, Παγώνη, Σταματούκου.