ΑΙΟΛΟΣ/ΖΑΡΚΑ-ΑΡΤΑΚΗ/ΒΑΤΩΝΤΑΣ: Ενας ...αλλοιώτικος τελικός στην Κήρινθο


Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, στις 6 στο γήπεδο Κηρίνθου, θα διεξαχθεί ο τελικός του πρωταθλήματος Νέων "ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ", ανάμεσα στις ομάδες ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ/Α.Ο.Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ - ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΚΡΙΕΖΩΝ/ΑΟ ΖΑΡΑΚΩΝ.

Ενας τελικός αλλοιώτικος, αφου οι δυο ομάδες είχαν, μετά την Α' φάση, εκπληκτική παρουσία αποκλείοντας τα φαβορί και θα διεκδικήσουν την κούπα.


Ο Αστέρας Βατώντα/ΑΟΝΑ τερμάτισε 4ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας μάλιστα, περισσότερες ήττες από τις νίκες (5 έναντι 4) και στη συνέχεια απέκλεισε τρεις ομάδες με έντονη παρουσία στα πρωταθλήματα Υποδομής, δηλαδή:

• την Ακαδ./Απόλλωνα Ερέτριας με 1-0
• την ΑΕ Ληλαντίου (τρεις φορές πρωταθλήτρια Νέων) στα πέναλτι με 11-10 και
• τον Ερμήλιο Ανθηδ./ΑΠΚΟ Δροσιάς με 3-0 στον ημιτελικό (στη φωτό πάνω, οι παίχτες της νικήτριας ομάδας ...σε πανηγυρική σέλφι).


Η ομάδα του Αίολου/ΑΟ Ζαρητρα με πολλούς παίχτες που ενθουσίασαν πέρσι στη Β' κατηγορία κερδίζοντας την άνοδο στην Α' με τα Ζάρκα, οι οποίοι τη φετεινή σεζόν είχαν πολλές συμμετοχές στο μεγάλο πρωτάθλημα της Εύβοιας ...πέταξαν έξω από τη διοργάνωση τις δυο ομάδες της Χαλκίδας (Ολυμπιακό και ΑΟΧ) που πρόβαλαν ως τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς. Στην Α' φάση τερμάτισαν στη δεύτερη θέση μετά την αήττητη ομάδα της Ερέτριας και στη συνέχεια πήραν το εισιτήριο για τον τελικό κερδίζοντας (όλα  τα ματς έγιναν στο γήπεδο Γυμνού): 

• τον ΠΑΟ Κανήθου στα πέναλτι
• τον Ολυμπιακό Χαλκίδας με 2-1 και
• τον περσινό πρωταθλητή ΑΟ Χαλκίς με 1-0


Να σημειώσουμε ακόμη ότι και οι δυο ομάδες εμφανίζονται για πρώτη φορά σε τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αίολου, ανεξάρτητη όμως, είχε αγωνιστεί στον Τελικό των Παίδων το 2010 (φωτό πάνω) και είχε κερδίσει την Προποντίδα με 2-1 (το 2009 είχε χάσει πάλι στον τελικό της ίδιας κατηγορίας από τη Νεάπολη στα πέναλτι).


Η περιοχή της Αρτάκης σε πρωτάθλημα Υποδομής αρχικά είχε εκπροσωπηθεί με την Ακαδημία Αρτάκης σε τρεις συνεχόμενους (2005-2007) μικρούς τελικούς Παμπαίδων, όπου είχε χάσει τους δυο πρώτους και  το 2007 (φωτό πάνω) πήρε την 3η θέση κερδίζοντας το Λήλα με 4-1.  Eχει, όμως, κατακτήσεις τροπαίων με τον Αλκιμο (πρώτος σε Παμπαίδες και Παίδες).

• Ο αγώνας της Κυριακής στην Κήρινθο είναι νοκ-άουτ και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, θʼ ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

• Πριν την έναρξη του τελικού θα γίνει η επίσημη ονοματοδοσία του γηπέδου Κηρίνθού σε «ΓΗΠΕΔΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ» ώστε να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το πρωτάθλημα ΝΕΩΝ..