Δάσκαλος εναντίον μαθητή στον τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας

Ο επερχόμενος τελικός του Κυπέλλου Ευβοίας μεταξύ του Ηρακλή Ψαχνών και του Λήλα Βασιλικού που θα γίνει το Σάββατο 25 Φλεβάρη στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας, είναι ένας τελικός με πολλές ιδιαιτερότητες.

Μία απ' αυτές είναι ότι ο προπονητής του Λήλα Νίκος Ρόγκας θα τεθεί αντιμέτωπος με το πρόσφατο «πράσινο» παρελθόν του, στον Ηρακλή Ψαχνών.

Ο Νίκος Ρόγκας, πριν τρία χρόνια ανέλαβε την ομάδα Νέων (Κ20) του Ηρακλή Ψαχνών, επί προεδρίας στην ΠΑΕ (Football League) του Γιώργου Στούπα.

Ο Ρόγκας αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Στούπα και μάλιστα στον πάγκο είχε αντικαταστήσει το νυν προπονητή του Ηρακλή, Τάκη Σπυρόπουλο.

Οι δύο έμπειροι προπονητές, φυσικά, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους και το μεσημέρι του Σαββάτου θα τεθούν αντίπαλοι για 90 λεπτά ή κάτι περισσότερο, σε περίπτωση που το μεγάλο παιχνίδι οδηγηθεί στην παράταση ή και στα πέναλτι.

Χθες, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε ξενοδοχείο της Ερέτριας με καλεσμένες τις δύο ομάδες-φιναλίστ, οι κόουτς ...πόζαραν παρέα στον φακό του egnomi.gr.

Όμως, ξεχωριστή ήταν η φωτογραφία του Νίκου Ρόγκα με τον βασικό επιθετικό του Ηρακλή Ψαχνών, Τάσο Μαναρίτσα.

Ο δεύτερος αποτελούσε το «πουλέν» του νυν προπονητή του Λήλα, όσο καιρό οι δυο τους, συνεργάστηκαν στον Ηρακλή Ψαχνών.

Ο Νίκος Ρόγκας, όντας προπονητής της Κ20 του Ηρακλή Ψαχνών είχε ποδοσφαιριστή τον Τάσο Μαναρίτσα.

Μετά την παραίτηση Στούπα από τη διοίκηση, όταν ο Ρόγκας κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της πρώτης ομάδας του Ηρακλή στη Γ' Εθνική, δεν είχε στη διάθεσή του τον Μαναρίτσα, ο οποίος αποχώρησε από τον Ηρακλή και μετακόμισε στη Δόξα Βύρωνα.

Λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος, όμως, από τον πράσινο πάγκο αποχώρησε κι ο Νίκος Ρόγκας.

Η έλευση στη διοίκηση της Ίριδας Νίκου, έφερε στον «προπονητικό θώκο», τον σύζυγό της, Γιάννη Μωϋσιάδη.

Στην ...πορεία ο Ρόγκας ανέλαβε την ομάδα της Αυλίδας, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Τοκπασίδη και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα από το Βαθύ στη σωτηρία και στην παραμονή στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας.

Ένας από τους βασικούς λόγους που η Αυλίδα κατάφερε να σώσει την παρτίδα ήταν και η παρουσία στην ομάδα, του Τάσου Μαναρίτσα.

Ο Ρόγκας έπεισε τον Μαναρίτσα (τον Γενάρη του 2016) να φορέσει για ένα εξάμηνο τη φανέλα της Αυλίδας, ο νεαρός Λιμνιώτης στράικερ συμφώνησε με τη διοίκηση της ομάδας και με προσωπικά κρίσιμα γκολ κατάφερε να βάλει το δικό του σημαντικό λιθαράκι στο επίτευγμα της παραμονής.

Το περ. καλοκαίρι, Ρόγκας και Μαναρίτσας δεν συνέχισαν στην Αυλίδα.

Ο Μαναρίτσας επέστρεψε στον Ηρακλή Ψαχνών και με 19 γκολ είναι ήδη πρώτος σκόρερ στην Α' Κατηγορία (σ.σ. έχει φύγει βέβαια για Αυστραλία ο Σίμωσης του Ταμυναϊκού που ακολουθεί με 18 γκολ).

Ο Ρόγκας πριν ενάμιση μήνα ανέλαβε τις τύχες του Λήλα Βασιλικού, μετά το διαζύγιο του «λαμπαδηδρόμου» με τον Δημήτρη Λύκο.

Μάλιστα, ο Ρόγκας, είχε κάνει ντεμπούτο κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Αυλίδα, στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, σ' ένα παιχνίδι, όπου ο Λήλας σφράγισε τη συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Έτσι, Ρόγκας και Μαναρίτσας θα βρεθούν αντιμέτωποι σε λίγα 24ωρα στην αρένα του Δημ. Σταδίου Χαλκίδας.

Δάσκαλος εναντίον μαθητή μαθητή με ...φόντο την κούπα του κυπελλούχου 2017 στο νομό της Εύβοιας.