Μια μια ανάρτηση στο facebook η Αντιγόνη Γάτου, μητέρα της τρίχρονης Ραφαέλα, έκανε γνωστή την είδηση θανάτου του μοναχοπαίδι της.
Με λόγια σπαρακτικά αποχαιρέτησε την μικρή της Ραφαέλα, η ιστορία της οποίας είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.
Ολα ξεκίνησαν το 2014 όταν μόλις 9 μηνών τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη η μητέρα της. Από την πρόσκρουση το βρέφος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Εμεινε στην εντατική και τον Μάρτιο του 2015 οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο εξωτερικό.
Ομως γραφειοκρατικοί λόγοι εμπόδισαν την μεταφορά της εκεί και τότε η μάνα πήγε έξω από το υπουργείο υγείας και έπεσε στα πόδια του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή παρακαλώντας τον να βοηθήσει. Ετσι και έγινε και με γρήγορες διαδικασίες το παιδί μεταφέρθηκε με ειδικό αεροσκάφος στη Γερμανία.
Το πάλεψε και πάντα έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της και κυρίως την μητέρα της που δεν έλειψε στιγμή από κοντά της, όμως δεν τα κατάφερε και σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή.