Ο εκλιπών υπήρξε επίσης πρωτοψάλτης και μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Συλλόγου ιεροψαλτών Εύβοιας, το 1985. Το 2013 είχε τιμηθεί για την προσφορά του από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Εκτός από καθηγητής και ιεροψάλτης υπήρξε και άριστος οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του, η οποία στάθηκε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή, είχαν αποκτήσει δύο γιους, οι οποίοι του χάρισαν και εγγόνια.
Η κηδεία του Ελευθέριο Μαζαράκη θα τελεστεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας.
Στη φωτογραφία πάνω ο εκλιπών (στο κέντρο), μαζί με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εύβοιας στην εκδήλωση, κατά την οποία τιμήθηκε το 2013. Στη φωτό κάτω με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.