Ένας Κύπριος και τρεις Πακιστανοί έστησαν επιχείρηση διακίνησης λαθραίου καπνού και τσιγάρων στη Χαλκίδα, αλλά η δράση τους έλαβε τέλος μετά την επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, συνέλαβαν σε περιοχές της Χαλκίδας, δύο Πακιστανούς , ηλικίας 31 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, ένας 47χρονος Πακιστανός και ένας 43χρονος Κύπριος, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 31χρονος στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Από τις διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διερεύνηση της υπόθεσης , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 430 συνολικά συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 21 κιλά και 500 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και 2.550 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Μέσα σε αυτοκίνητο, καθώς και σε παπάκι (στην μπαγκαζιέρα) ιδιοκτησίας του 47χρονου Πακιστανού βρέθηκαν 3.700 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.