Μεγάλη χασισοφυτεία, μέσα σε θερμοκήπια, σε έκταση 10 στρεμμάτων εντόπισε η Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο χωριό Γυμνό Αμαρύνθου, του Δήμου Ερέτριας, όπως ήδη γράψει το egnomi.gr (δείτε το εδώ).
Για την υπόθεση ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία τα εξής:
Mε τη συνδρομή αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Αυγούστου, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας.
Σε πέντε από τα προαναφερόμενα θερμοκήπια, βρέθηκαν, ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 753 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και 1,90 μέτρων, τα οποία διέθεταν χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από σωλήνες νερού με σταλάκτες, συνολικού μήκους 1.100 μέτρων.
Επίσης από οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 38 κιλών και 900 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, για την φυτεία αναζητείται ένας 56χρονος Έλληνας, καθώς και τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί του, που είχαν αναλάβει την φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης.