Χειμώνας γεμάτος δραστηριότητες στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Χειμώνας γεμάτος δραστηριότητες στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
5 Μαρτίου 2014, 11:52
A+ A-
Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκδηλώσεις και εκδρομές για τους μαθητές.

Το σχολείο δεν πρέπει να παρέχει στείρες γνώσεις στους μαθητές , αλλά να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον για να μαθαίνουν κι άλλα πράγματα, εκτός από τα σχολικά μαθήματα και να ανοίγουν τους ορίζοντες τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε τους χειμερινούς μήνες ένας κύκλος δραστηριοτήτων, ο οποίος περιλάμβανε πολλές εκδηλώσεις και εκδρομές. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1. Σχολική ομάδα 16 μαθητών και μαθητριών, σε συνεργασία με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Ρούλα Κεχρή, διοργάνωσαν εκδήλωση κατά του καπνίσματος (antismoking).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας που καθιερώνει τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου ως Εβδομάδα Σχολικών Δραστηριοτήτων Κατά του Καπνίσματος.

2. Στο πλαίσιο του Έτους Ευρωπαίου Πολίτη (2013) και του προγράμματος Αγωγής σταδιοδρομίας με τίτλο «Είμαι Ευρωπαίος Πολίτης, Ζω και Ταξιδεύω στην Ευρώπη μου» που εφαρμόζεται στο σχολείο από τις εκπαιδευτικούς Ρούλα Κεχρή, Λουίζα Παπάντου και Ελένη Τσαρουχά, διοργανώθηκε εκδήλωση με προσκεκλημένο τον  Άγγελο Καπετανίδη, εκπρόσωπο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Η μαθητική ομάδα του προγράμματος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για θέματα σχετικά με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη θέση και το μέλλον της Ελλάδας, τις συνθήκες απασχόλησης σε άλλες χώρες της ΕΕ κλπ.  Στην εκδήλωση συμμετείχε και μαθητική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας που επίσης εφαρμόζει ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Διευθύντριας Όλγας Παπαναγνώστου και την τεχνική βοήθεια του καθηγητή  Γιώργου Κεφαλά.

3. Στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, ομάδα 13 μαθητών, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Ρούλα Κεχρή, σχεδίασαν και παρουσίασαν σύντομη εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού (λεκτικού, ψυχολογικού και σωματικού).

4. Το χειμερινό τρίμηνο ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο (Α΄ τάξη), το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης και το Πλανητάριο (Β΄ τάξη) ενώ άλλοι συμμαθητές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ελένη» (Γ΄ τάξη).

Επιστροφή