Πού θα πιείτε καφέ

Πού θα πιείτε καφέ
13 Αυγούστου 2016, 00:00
A+ A-
Δόξα τω Θεώ, η Χαλκίδα έχει πάρα πολλές επιλογές για καφέ.
Φυσικά ξεκινάμε από την παραλία, όπου όλα τα café είναι αραδιασμένα στη σειρά και σε περιμένουν χειμώνα-καλοκαίρι. Θα σας προτείναμε το Yacht, το Πέτρινο, το  Frenzi, το Πάνθεον, το Negro και το Namas.

Πάντως όλα α) έχουν θέα στα υπέροχα νερά του Ευρίπου και β) σε μέρες και ώρες αιχμής είναι γεμάτα, επομένως θα κάτσεις όπου βρεις! Κάνε μια περατζάδα (το πλακόστρωτο είναι 300 μέτρα περίπου, όχι σαν τον Βόλο και τη Σαλόνικα!) και τσέκαρέ τα.

Πάνω στην παλαιά γέφυρα του Ευρίπου, από τη βοιωτική πλευρά, είναι το Mostar. Λειτουργεί όλο το χρόνο και ιδιαίτερα το χειμώνα μπορείς να κάτσεις για καφεδάκι έχοντας ακριβώς δίπλα σου τα τρελά νερά του Ευρίπου.

In town επιλογές: Μέσα στο 2011, προστέθηκε και το Καφωδείο ακριβώς απέναντι από τα δικαστήρια. Στο στενάκι απέναντι από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται το Boheme (κατάλληλο για χειμώνα) και από κάτω η  Μέντα, σε νέα ...μορφή από το Σεπτέμβρη του 2013.

Τον Απρίλιο του 2011 άνοιξε και το Nostro lunch cafe στον πεζόδρομο της Κριεζώτου, το οποίο εκτός από cafe προσφέρει ποιοτικά snack και καλό φαγητό. Στην οδό Φαρμακίδου, υπάρχει και η γνωστή αλυσίδα Mikel με τραπεζάκια έξω και χάζι στο δρόμο.

Στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού υπάρχουν πια μόνο το Janetto's και το Ραντεβού στο Παγκάκι.

Στα πάνω του τα τελευταία δύο χρόνια είναι και ο πεζόδρομος μπροστά από το εμβληματικό Κόκκινο Σπίτι. Υπάρχουν τρία cafe-bar (Plan B, Giardinni και Ρεξ), τα οποία ενδείκνυνται για χειμωνιάτικο καφεδάκι ή το καλοκαίρι αφού σουρουπώσει για να δροσίσει λίγο. Σε αυτά προστέθηκε και το Temple τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Αλλο ένα cafe (πιο παραδοσιακό με ψαγμένη διακόσμηση και χαλαρή διάθεση) ήρθε να βάλει τη δική του υπογραφή στη διασκέδαση της πόλης, το καλοκαίρι του 2013. Είναι ο Καραγκιόζης στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής (πλησίον σχολής πεζικού)

Αν θες να απολαύσεις τη θέα της Χαλκίδας στο…πιάτο, θα χρειαστείς αυτοκίνητο για να ανέβεις στο Κάστρο όπου υπάρχει το Xenia café (γνωστό ως Τουριστικό). Πας και με τα πόδια, αλλά είναι λίγο κουραστική η ανηφόρα.

Τέλος, για τον καλοκαιρινό μεσημεριανοαπογευματινό καφέ σου, αξίζει να εκδράμεις μέχρι τις Αλυκές της Δροσιάς, που είναι γνωστές για την τεράστια και αμμουδερή παραλία τους.

Στη σειρά, θα βρεις πρώτο το Sabbia, το οποίο θεωρείται hotspot τα τελευταία χρόνια και στη συνέχεια τα δύο διαχρονικά café bar, το Bora- Bora και τον Ιππόκαμπο.

Στο Bora-Bora, επικρατούν πιο lounge καταστάσεις, αν και είσαι στο καράκεντρο των Αλυκών, ενώ ο Ιππόκαμπος «βαράει» πιο δυνατά και διαθέτει τεράστιο χώρο. Συνεχίζοντας, υπάρχει το λεγόμενο «Ιπποκαμπάκι» με γρασίδι μπροστά και δυνατότητα για αραλίκι στις ξαπλώστρες.

Προχωρώντας πιο κάτω, θα πέσεις πάνω στο τελευταίο café –bar, το Daluz, που άλλαξε ιδιοκτησία και ανακαινίστηκε το 2010. Λίγο πιο απόμακρο από τα άλλα, αποτελεί κατάλληλη επιλογή για ένα πιο ήσυχο καφέ και μπάνιο.

Επιστροφή