Επίθεση στον Βαγγέλη Αποστόλου από το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία

Επίθεση στον Βαγγέλη Αποστόλου από το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία
14 Αυγούστου 2013, 16:28
A+ A-
Αιτία πολέμου μία ερώτηση που έγινε στη Βουλή.
Μία ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, έγινε αιτία πολέμου με το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, η διοίκηση του οποίου εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

Η ερώτηση αφορούσε στην οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή των Ναυπηγείων Χαλκίδας, μετά από διαρροή πετρελαίου ( διαβάστε εδώ το θέμα).

Εκτός από το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης ο κ. Αποστόλου στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται και σε εργατικά ατυχήματα, που έχουν συμβεί στο παρελθόν στα Ναυπηγεία, καθώς και σε παραβάσεις της Εργατικής νομοθεσίας και ζητάει από τους συναρμόδιους υπουργούς να λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Όσα αναφέρει ο βουλευτής εξόργισαν τους εργαζόμενους, οι οποίοι καταρχήν τον κατηγορούν ότι δεν ζήτησε καμία ενημέρωση από το σωματείο πριν καταθέσει την ερώτησή του.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η κίνηση του κ. Αποστόλου αποτελεί στοχευμένη επίθεση κατά της επιχείρησης και εκφράζουν τον φόβο ότι παρόμοιες ενέργειες θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των Ναυπηγείων και οι ίδιοι θα βρεθούν στην ανεργία.

Επίσης θεωρούν ότι μεγαλοποιήθηκαν κάποια περιστατικά, που είχαν συμβεί στο παρελθόν και τελικά κατηγορούν τον βουλευτή για ανακριβείς καταγγελίες και τον καλούν να έρθει σε επαφή μαζί τους για να ενημερωθεί σωστά.

Η ανακοίνωση κοινοποιείται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε ΜΜΕ και σε διαφόρους φορείς, όπως το Λιμεναρχείο, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, η Επιθεώρηση Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία.

Επιστροφή