ΚΥΜΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 54-77: Αναμενόμενη ήττα σε ωραία ατμόσφαιρα

ΚΥΜΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 54-77: Αναμενόμενη ήττα σε ωραία ατμόσφαιρα
12 Φεβρουαρίου 2017, 21:00
A+ A-
Η ομάδα της Εύβοιας ...κατηφόρισε στην προτελευταία θέση

Η Κύμη δεν μπόρεσε  σε καμιά στιγμή του ματς να δείξει ότι θα μπορούσε να δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό και η αναμενόμενη ήττα ήρθε φυσιολογικά από τους πράσινους με 54-77 στο γεμάτο κλειστό της Κανήθου που ...έζησε μια ακόμη θαυμάσια ατμόσφαιρα.

H ήττα αυτή -το ξαναλέμε, απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη- ήταν η 6η συνεχόμενη για την Κύμη και την έφερε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον θα πρέπει να ...υπερβάλει εαυτόν για να ξανά...ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας μάλιστα, έναν πολύ δύσκολο αγώνα την Τετάρτη με τα Τρίκαλα εκτός έδρας.

Επόμενο ματς για την Κύμη, είναι αυτό με τα Τρίκαλα εκτός έδρας την Τετάρτη, για το οποίο αναφέρθηκε μετά τον αγώνα ο προπονητής κ. Μπρατσιάκος, λέγοντας "Καταρχάς θέλαμε σήμερα να βάλουμε στο κλίμα της ομάδας τον Ντίον Ντίξον. Το δεύτερο ήταν να κάνουμε μια πολύ δυνατή προπόνηση για το παιχνίδι  με τα Τρίκαλα, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα".

Με πολύ καλό τον Καλάθη  ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει γρήγορα ένα προβάδισμα (9-17, στο 6'), το οποίο διατήρησε μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου. Από τους γηπεδούχους πάλευε ...με τα θηρία ο αρχηγός της Σταύρος Τουντζιαράκης, έχοντας, όμως απέναντί του μια πολύ καλή άμυνα.

Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 23-36 και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Τζεντίλε έβαλε τέσσερις γρήγορους πόντους οι Φελντέιν και Σίνγκλετον ευστόχησαν σε δύο τρίποντα και το ματς γινόταν περίπατος για τους πράσινους που έφθασαν το σκορ στο +26 (37-63)  με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Στην τελευταία περίοδο οι ρυθμοί έπεσαν και η «πράσινη» νίκη ήρθε τελικά με  54-77.

Νικ Καλάθης ,  Κρις Σίνγκλετον, ο Μπουρούσης και ο Τζεντίλε, που έπαιξε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι κορυφαίοι των νικητών

Από την Κύμη ο Τουντζιαράκης ήταν πάλι ο πρώτος της σκόρερ και ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό πόντων (11), ενώ ιδιαίτερα αρνητικός ήταν ο Μάρτιν Πάλμπλαντ που έπαιξε για 18 λεπτά και είχε ...ολοστρόγγυλα μηδενικά σ' όλα τα στατιστικά του.

Η ομάδα της Εύβοιας έχει χάσει πλέον κι ένα από τα ατού που είχε ...προ φυγής Μόργκαν, αφού έχασε κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ με 30-42 , ενώ και πάλι δεν ήταν ικανοποιητικά τα ποσοστά ευστοχίας (53% στις βολές, 41% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα).

Με την Κύμη έπαιξε 17,5 λεπτά ο αφιχθείς, μόλις προχθές στη Χαλκίδα,  Νίξον (αριστερά στη φωτό πάνω) και για πρώτη φορά εντός έδρας ο Ορτον.

Η εξέδρα ήταν εντυπωσιακή με αρκετούς οπαδούς του "τριφυλλιού" να δίνουν το "παρών" και να δίνουν ένα ιδιαίτερα ζωντανό χρώμα στην Κάνηθο. Για την ατμόσφαιρα έπλεξε το εγκώμιο και ο προπονητής των φιλοξενούμενων κ. Πασκουάλ λέγοντας " ...είδα πολύ κόσμο που πραγματικά χαίρεται να βλέπει μπάσκετ και δημιουργεί πολύ καλή ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν κάτι που με χαροποίησε ιδιαιτέρως".

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 23-36, 37-63, 54-77.

ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Σιγκούνας 5 (1), Τσούπκοβιτς 6 (1/6 τρίπ.), Σταμάτης 7, Πάμπλαντ, Όρτον 8, Κατράνας 3 (1), Τζόλος 2, Κουκουλάς 4, Κωνσταντακόπουλος 5 (1), Ντίξον 2, Τουντζιαράκης 11 (8 ριμπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1/5 τρίπ., 7 ριμπ.), Φελντέιν 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γκάμπριελ 9 (1), Καλάθης 11 (2 τρίπ., 6 ασ.), Ρίβερς 4, Τζέιμς 2, Μποχωρίδης 2, Φώτσης (7 ριμπ.), Παππάς 6 (2), Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 13.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ...... 33

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ......... 31

ΑΕΚ ...........................31

ΑΡΗΣ .........................27

ΠΑΟΚ ........................26

ΚΟΛΟΣΣΟΣ............. 25

ΛΑΥΡΙΟ .....................24

ΡΕΘΥΜΝΟ................ 23

ΚΟΡΟΙΒΟΣ............... 23

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ...........23

ΤΡΙΚΑΛΑ ...................23

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.  ..........22

ΚΥΜΗ  .......................22

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ...20

*Αύριο παίζουν Κολοσσός-Ολυμπιακός

.

Επιστροφή