ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-0: Τον κέρασε ...ουζάκι με γκολάκι στην τελευταία φάση

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-0: Τον κέρασε ...ουζάκι με γκολάκι στην τελευταία φάση
2 Απριλίου 2017, 18:11
A+ A-
Στο 95' λυτρώθηκε η ομάδα της Εύβοιας.

Στο κυνήγι της 2ης θέσης (στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής) παρέμεινε ο ΑΟ Χαλκίς, καθώς σ' ένα ηλιόλουστο απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο, η ομάδα της πρωτεύουσας της Εύβοιας επεφύλασσε -στους Χαλκιδέους φιλάθλους- το ιδανικότερο φινάλε.

Να σημειωθεί ό,τι η 2η θέση δεν αποκλείεται μέσα από σπόντες και καραμπόλες να οδηγήσει ...ανοιχτά της Football League.

Άλλωστε, οι άνθρωποι του ΑΟΧ, την περ. Πέμπτη, μίλησαν για πρώτη φορά δημόσια για την ανάγκη ο ΑΟΧ να κατακτήσει τη 2η θέση.

Προφητικός αποδείχθηκε κι ο έντυπος τίτλος της Ευβοϊκής Γνώμης στο ρεπορτάζ της ομάδας, που ανέφερε ότι ο ΑΟΧ θα κεράσει ουζάκι με γκολ τον Αιολικό.

Και το γκολ ήρθε στο 95', με σκόρερ τον Λάμπρο Πολίτη, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 63' στη θέση του Βαλκάνου.

Ο ΑΟΧ άφησε "ξερό" τον Αιολικό, ο οποίος από το 70' και μετά έκανε καθυστερήσεις κι έπεφτε κάτω συνέχεια για να ροκανίσει το χρόνο, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει το δρόμο του γυρισμού στη Μυτιλήνη, έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο ΑΟΧ παρατάχθηκε με τον Ντουμάνη κάτω από τα δοκάρια, ακραίους μπακ τους Ζυγογιάννη και Θωμά, στόπερ τους Μπακομήτρο και Καραμπά, ανασταλτικούς μέσους τους Εμέκα και Ανέστη, εξτρέμ τους Βαλκάνο και Χατζηστάμου, επιτελικό τον Μπαλού και φορ τον Βεζιρτζόγλου.

Στον πάγκο έμειναν οι στρατευμένοι Ντελέκος και Στεργιανός, όπως και ο Κακαβάς (φαντάρος θυμίζουμε είναι και ο Αγριόδημος).

Καλή κυκλοφορία στο α' ημίχρονο

Ο ΑΟΧ είχε καλή κυκλοφορία στο α' ημίχρονο και πίεσε την άμυνα του Αιολικού από το 1ο λεπτό.

Εντελώς ακίνδυνος ήταν ο Αιολικός, με τον ΑΟΧ να κλείνει άριστα τους χώρους και να προσπαθεί να βγει γρήγορα στο τρανζίσιον.

Ο ΑΟΧ δημιούργησε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές φάσεις για γκολ.

Ένα σουτ του πολύ καλού Χατζηστάμου πέρασε ελάχιστα άουτ, την ίδια κατάληξη είχε μία κοντινή κεφαλιά του Μπαλού από σέντρα του Βαλκάνου, ένα τετ α τετ του Βαλκάνου στο 45' αποκρούστηκε από τον Γιώτα, ενώ στο 35΄ έγινε μία φάση που σηκώνει αρκετή συζήτηση και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς ΑΟΧ.

Ο Χατζηστάμου πήρε την μπάλα από αριστερά, προχώρησε μερικά μέτρα, σήκωσε το κεφάλι και με ένα εκπληκτικό σουτ -με πολλά φάλτσα- έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι (για την ακρίβεια στη συμβολή των δοκών).

Στην "επιστροφή" της, ο Μπαλού με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ.

Σε περίπτωση που ο Μπαλού βρίσκεται σε αντικανονική θέση τη στιγμή που σουτάρει ο Χατζηστάμου, ο Βραζιλιάνος είναι οφσάιντ.

Διαφορετικά, το δοκάρι θεωρείται νεκρό σημείο και το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Έπεσε ο ρυθμός στο β' ημίχρονο

Συνήθως ο ΑΟΧ στην έδρα του στο β' ημίχρονο ανεβάζει στροφές από ...νωρίς.

Σήμερα, όμως, δεν ήταν καλός. Στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν είχε ρυθμό, με τον Αιολικό να "παγώνει" το ματς και να το φέρνει στα μέτρα του.

Παράλληλα ο ΑΟΧ έκανε και πολλά λάθη στο κέντρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους Μυτιληνιούς να βγουν από το καβούκι τους και να απειλήσουν στο 70' με στημένη φάση (κόρνερ), σε κεφαλιά του Κριπιντίρη που πέρασε λίγο άουτ.

Με δέκα ο "Αίο"

Λίγο αργότερα (72') ο Αιολικός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μουδούρογλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα (έπιασε την μπάλα με το χέρι, ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα).

Παρόλ' αυτά ο ΑΟΧ ήταν μπλοκαρισμένος, δεν έβγαζε φάσεις και στο δημιουργικό κομμάτι δεν έκανε κάτι της ...προκοπής.

Όσον αφορά τον Αιολικό, αμυνόταν, έπεφτε κάτω για καθυστερήσεις και προσπαθούσε να βρει ...μισή αντεπίθεση για να "σκοτώσει" τον ΑΟΧ.

Γκοοοολ στο 95'!

Τελικά στο 95' ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον ΑΟΧ σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Θωμά.

Ο αριστερός μπακ του ΑΟΧ, είναι γεγονός, ότι όποτε αποφασίζει να ανέβει ψηλά και να πλαγιοκοπήσει, δημιουργούνται ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Θωμάς πήρε την μπάλα, έκανε μία προσποίηση, σέντραρε χαμηλά, η μπάλα έφτασε στον Πολίτη και ο νεαρός παίκτης των "νερατζούρι" με συρτό σουτ στο κέντρο της εστίας τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Νωρίτερα (στο 90') κόπηκε -από τον βοηθό με οφσάιντ- ο Βεζιρτζόγλου, τη στιγμή που έβγαινε "φάτσα" με τον γκολκίπερ του Αιολικού (μάλιστα, το ψηλοκρεμαστό πλασέ του "Βέζι" κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα). Και γι' αυτή τη φάση φώναξε η Χαλκίδα.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΟΧ παίζει εκτός έδρας με την Αχαϊκή.

Ο ΑΟΧ ανέβηκε στην 3η θέση, στο -4 από τον 2ο ΠΑΟ Βάρδας, τον οποίο υποδέχεται στη Χαλκίδα στον β' γύρο.

Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκε και η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή Χαλκίδας, που χθες πήρε μεγάλο διπλό στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής στην πρεμιέρα των play out της Volley League.

Διαιτητής ήταν η Ελένη Αντωνίου από την Αν. Αττική με βοηθούς τους Βιντσεντζάτο (Αν. Αττική) και Σπαρτάλη (Δωδεκάνησα).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Ζυγογιάννης, Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Εμέκα, Μπαλού (64' Ντελέκος), Βαλκάνος (64' Πολίτης), Ανέστης (86' Σάμαρης), Βεζιρτζόγλου, Χατζηστάμου.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Πολλαετίδης): Γιώτας, Κρητικός, Τόλιας (46' Τοπάλι), Ταχία, Παληγεώργος (68' Πάλλας), Κριπιντίρης, Ευσταθίου, Κεσίδης, Ντάμπος, Μανουσάκης (77' Μπουρούς), Μουδούρογλου. 

 

Επιστροφή