ΑΧΑΪΚΗ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-0: Μπορούσε τη νίκη, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση

ΑΧΑΪΚΗ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-0: Μπορούσε τη νίκη, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση
9 Απριλίου 2017, 17:55
A+ A-
Δοκάρι με τον Μπαλού στο 12'.

Στη λευκή ισοπαλία (0-0) έμεινε ο ΑΟΧ στην Κάτω Αχαγιά κόντρα στην Αχαϊκή, η οποία είναι φιναλίστ στο Κύπελλο Γ' Εθνικής (θα παίξει για την κούπα με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης). Ο ΑΟΧ ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να πλησιάσει σε απόσταση βολής τη 2η θέση και τον ΠΑΟ Βάρδας (σήμερα είχε ρεπό), αλλά και να πάρει το αίμα του πίσω για το βαρύ 4-0 με το οποίο έχασε στην προηγούμενη έξοδό του, στο γήπεδο του Άργους. Ο ΑΟΧ πλέον βρίσκεται στο -3 από τη 2η θέση, ενώ υποδέχεται τον ΠΑΟ Βάρδας μέσα στη Χαλκίδα.

Στο αρχικό σχήμα, -σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Αιολικό-, σήμερα, ξεκίνησαν οι δύο φαντάροι Στεργιανός και Ντελέκος, που είχε "σύμμαχο" στη μεσαία γραμμή τον Ανέστη, καθώς ο Εμέκα είναι τιμωρημένος με κάρτες.

Μπροστά από τους "Ντέλε" και Ανέστη έπαιξε ο Μπαλού, κλασικά στις πτέρυγες οι Βαλκάνος και Πολίτης, φορ ο Βεζιρτζόγλου και στην άμυνα, πλην του Στεργιανού, αγωνίστηκαν και οι Θωμάς, Μπακομήτρος και Καραμπάς, που τελικά είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς, παρά την λανθασμένη αρχική εκτίμηση (στις αρχές της εβδομάδες) ότι είχε συμπληρώσει 4 κάρτες. 

Στο 12' ο ΑΟΧ έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Γιάννη Θωμά, ο Φάμπιο Μπαλού έπιασε την κεφαλιά -στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας-, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δρακόπουλου.

Στο 14' ήταν η σειρά του Ρουμπάτου να πιάσει μία καλή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Ντουμάνης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Η Αχαϊκή μετά το 10' έδωσε χώρο στον ΑΟΧ, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ πιο συντηρητικά επέλεξαν να παίξουν οι γηπεδούχοι, προσέχοντας τα νώτα τους και ...ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις.

Στο 18' φάουλ του Ντάζου από δεξιά, ο Ντουμάνης βγήκε από την εστία του και με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα.

Μετά το 20' η Αχαϊκή ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες, πήρε το πάνω χέρι και άσκησε πίεση στη χαλκιδέικη περιοχή, με τον ΑΟΧ να ...μαζεύεται, παίζοντας πιο κλειστά απ' ότι στο ξεκίνημα του αγώνα.

Στο 32' ο ΑΟΧ πάτησε την αντίπαλη περιοχή και κέρδισε κόρνερ. Αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Ανέστης, -που έχει καλή επαφή με τα δίχτυα στα τελευταία ματς-, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Ο ίδιος δύο λεπτά αργότερα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα μετά από αψιμαχία με αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Γενικότερα το πρώτο 35λεπτο είχε αρκετή ένταση, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν -πάση θυσία- το ματς για διαφορετικούς λόγους. Η Αχαϊκή για να κάνει άλμα σωτηρίας (σ.σ. η Αχαϊκή κουβαλάει και έναν μηδενισμό, αλλά και τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών) και ο ΑΟΧ για να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης της 2ης θέσης.

Στο 37' κάθετη πάσα του Ντελέκου δεν την εκμεταλλεύτηκε ο Βεζιρτζόγλου, ενώ στο 42' συρτό σουτ του Στεφανόπουλου έξω από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Ντουμάνη.

Σαν γενική εικόνα, πάντως, στο α' ημίχρονο, η Αχαϊκή είχε καλύτερη παρουσία, με τον ΑΟΧ να μην φαίνεται ιδιαίτερα επιθετικά (δεν είχε καθαρό μυαλό).

Περισσότερο δυνατά μπήκε η Αχαϊκή και στο β' ημίχρονο, με τον Αγγελόπουλο (σ.σ. όχι τον παίκτη του Survivor) να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Ντουμάνη να απομακρύνει με τις γροθιές.

Στο 60' ήταν η σειρά του Βεζιρτζόγλου να βρεθεί με την μπάλα στα πόδια στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο νεαρός στράικερ του ΑΟΧ έκανε το ...κάτι παραπάνω και δεν εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΧ στο 64'. Ο Μπαλού έβγαλε σε θέση βολής τον Ντελέκο, ο μέσος της ομάδας της Εύβοιας βρέθηκε φάτσα με την αντίπαλη εστία, αλλά σούταρε άουτ.

Στο 67' μπήκε στο ματς ο Χατζηστάμου στη θέση του Πολίτη και στο 80' ο Σάμαρης στη θέση του Βαλκάνου. Ο Σάμαρης πήγε στην κορυφή της επίθεσης και ο Βεζιρτζόγλου εξτρέμ στη μία πλευρά και στην ...απέναντι ο Χατζηστάμου, που στο 79' σαν ...από μηχανής θεός έσωσε τον ΑΟΧ, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή! 

Στο 87' δυνατό σουτ του Ντελέκου από μακριά έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 88' σέντρα του Αγγελόπουλου, έκανε έξοδο και μάζεψε την μπάλα ο Ντουμάνης, που ήταν σε ακόμα ένα ματς πολύ σταθερός.

Έτσι, το ματς δεν ξέφυγε από το ά(Χ)αρο 0-0.

Επόμενο παιχνίδι για τον ΑΟΧ είναι με αντίπαλο το Ζευγολατιό στη Χαλκίδα στις 23 Απριλίου (ώρα 4.30).

Διαιτησία: Αδαμόπουλος (Ζάκυνθος), Ψάρρης (Ζάκυνθος) - Λιπάπης (Ηλεία).

ΑΧΑΪΚΗ (Γαβριλόπουλος): Δρακόπουλος, Ντάζος, Στεφανόπουλος, Ρίλντι, Λαμπρόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Ρουμπάτος (72' λ.τρ. Παπαδάτος), Σωτηρόπουλος, Κωστούλας, Γεωργόπουλος, Αγγελόπουλος (89' Μαντάς).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Στεργιανός, Θωμάς, Καραμπάς, Μπακομήτρος, Ανέστης, Ντελέκος, Πολίτης (67' Χατζηστάμου), Βαλκάνος (80' Σάμαρης), Βεζιρτζόγλου, Μπαλού (92' Ζυγογιάννης).

O AO Χαλκίς έδωσε συγχαρητήρια στην Κύμη

Ανακοίνωση για την παραμονή της Κύμης στη Basket League εξέδωσε ο ΑΟ Χαλκίς στην οποία ανέφερε:

"Σύσσωμη η οικογένεια του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, συγχαίρει την ΚΑΕ Κύμης SeaJets για την μεγάλη επιτυχία της παραμονής της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ κι εύχεται υγεία σε όλους, περισσότερη τύχη και του χρόνου στα Playoffs!" 

Επιστροφή