Κοινωνία

Εκοιμήθη ο ιερέας Ιωάννης Βερνέζος

Εκοιμήθη ο ιερέας Ιωάννης Βερνέζος
23 Ιουλίου 2017, 06:37
Διετέλεσε επί 50 χρόνια προϊστάμενος στο Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη Ρώσου, στο Προκόπι.

Εκοιμήθη, μετά από σύντομη ασθένεια, το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουλίου, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Βερνέζος, ο οποίος διετέλεσε επί 50 χρόνια εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη Ρώσου, στο Προκόπι.

Ο μακαριστός π. Ιωάννης γεννήθηκε το έτος 1939 στον Παγώντα Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε πτυχίο Θεολογίας. 

Με την σύζυγό του Παρασκευή απέκτησαν έξι παιδιά, από τα οποία ο ένας του γιος έγινε ιερέας και μία κόρη του παντρεύτηκε με ιερέα. Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Γρηγόριο (Πλειαθό) στις 21 Μαΐου 1964, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας.

Πρεσβύτερος έγινε στις 9 Απριλίου 1967, στον ίδιο Ιερό Ναό. Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) έλαβε τον Σεπτέμβριο του 1975 το οφφίκιο του Οικονόμου, τον Σεπτέμβριο του 1978 το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ τον Ιούνιο του 1999 του ανατέθηκαν και καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως.

Τέσσερις Μητροπολίτες ( οι μακαριστοί Γρηγόριος, Νικόλαος (Σελέντης), Χρυσόστομος Α΄ και ο νυν Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος) του εμπιστεύτηκαν την υψηλή διακονία του Προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Προκόπι.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κακιά ώρα έστειλε στον τάφο 55χρονο οικογενειάρχη

Η κακιά ώρα έστειλε στον τάφο 55χρονο οικογενειάρχη
Κοινωνία
[25/09/2017 - 10:02]

Μία απροσεξία ήταν αρκετή για να στουκάρει σε ελιά η κλούβα που οδηγούσε και να σκοτωθεί. ...περισσότερα

Μποτιλιάρισμα από τροχαίο στο δρόμο Χαλκίδας - Λαμψάκου

Μποτιλιάρισμα από τροχαίο στο δρόμο Χαλκίδας - Λαμψάκου
Κοινωνία
[24/09/2017 - 16:56]

Ακινητοποιήθηκε ΙΧ στη μέση του δρόμου ...περισσότερα

Έσφαξαν 22χρονη δημοσιογράφο και τη μητέρα της

Έσφαξαν 22χρονη δημοσιογράφο και τη μητέρα της
Κοινωνία
[24/09/2017 - 12:34]

Μέσα στο σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη ...περισσότερα