Εργατικά

Αλλαγές στο κοινωφελές πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας

Αλλαγές στο κοινωφελές πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας
3 Φεβρουαρίου 2019, 08:08
Ωφελημένοι οι εργαζόμενοι από τις αλλαγές στο πρόγραμμα.

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία. Ο Υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος θα προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση της Κ.Υ.Α. προκειμένου να συνεχιστεί η απασχόληση των εργαζομένων και να καλυφθεί η αντιπυρική περίοδος για το 2019.

Μεταξύ των άλλων προβλέπεται  η παράταση του προγράμματος και η βελτίωση των αμοιβών και των εργασιακών δικαιωμάτων των 5.066 εργαζομένων. 

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ΥΕ Εργάτες – Εργάτριες, θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης ΕΦΚΑ 651120 (δασεργάτες ειδικευμένοι αναδάσωσης, φυτωρίων δασικών δένδρων κλπ., εκτιμητές, παραλήπτες ξυλείας σε δάση, επόπτες δασών, καλλιεργητές ιτέας, λυγαριάς κλπ., καλλιεργητές φυτωρίων δασικών και χριστουγεννιάτικων δένδρων, ρητινοσυλλέκτες) με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού ασφάλισής τους.

Τέλος, η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μικτά) και θα καταβληθεί αναδρομικά από 1.2.2019.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ