Κοινωνία

Κάνουν κατάληψη για να φύγει συμμαθητής τους από το σχολείο

Κάνουν κατάληψη για να φύγει συμμαθητής τους από το σχολείο
4 Φεβρουαρίου 2019, 14:49
Για ρατσιστική βία μιλάει ο πατέρας του 12χρονου μαθητή. 

Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, με αίτημα να απομακρυνθεί ένας συμμαθητής τους λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς που παρουσιάζει.

Ο 12χρονος αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής, όπου δημιουργεί δυσκολίες στην ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Οπως καταγγέλλουν τα παιδιά του σχολείου, ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο για τους μαθητές και τους καθηγητές αφού είναι επιθετικός προκαλώντας ζημιές στο κτήριο, Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι υπάρχουν παιδιά τα οποία έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον συγκεκριμένο μαθητή. 

«Για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» κάνει λόγο από την πλευρά του ο πατέρας του 12χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία».

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. ...Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», καταγγέλλει στην εφημερίδα, ο πατέρας του 12χρονου, οποίος τονίζει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Μετά από αναφορά του περιστατικού στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, το χαρτί κατέβηκε από την καγκελόπορτα και θα πραγματοποιηθεί έρευνα για το συμβάν.