Μουσακάς ή παστίτσιο;

16 Ιανουαρίου 2011, 07:35
A+ A-
Η τηλεόραση γέμισε εκπομπές μαγειρικής, γι΄αυτό κι εμείς θέσαμε στους Χαλκιδέους το ...θεμελιώδες δίλημμα.

 

 

 

 

 

 

 

Μάστερ Σεφ ή Τοπ Σεφ; Γλυκιές Αλχημείες ή πρωινή μαγειρική; Η τηλεόραση έχει γεμίσει εκπομπές μαγειρικής παλιές και καινούργιες. Σεφ όπως οι Μαμαλάκης, Λαζάρου, Παρλιάρος παρελαύνουν από την μικρή οθόνη σε καθημερινή βάση.

Περιοδικά δίνουν δώρο βιβλία με συνταγές μαγειρικής, μέχρι και ο πολύς Κωστόπουλος έβγαλε βιβλίο με φαγητά. Τελικά η μαγειρική τείνει να γίνει το εθνικό σπορ των ελλήνων.

Ε, μετά απ΄όλα αυτά ένα ρεπορτάζ με φαγητά ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, για να σταθούμε ως σάϊτ στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο που να , θέλαμε να έχει και λίγο σασπένς. Γι' αυτό θέσαμε το δίλημμα, μουσακάς ή παστίτσιο;

Τρία ολόδροσα κορίτσια, η Ελένη Ταρνανά, η Ιωάννα Τριανταφύλλου και η Σοφία Γετίμη (φωτό δεξιά) μας απάντησαν ομόφωνα ότι προτιμούν το παστίτσιο. Όσο για τον μουσακά, παρατήρησαν: " Δεν μας αρέσει ο συνδυασμός μπεσαμέλ-μελιτζάνα".

Αντίθετα ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι που αρέσει στον Σταύρο Τσαλίκη, φοιτητή του Πολυτεχνείου και προτιμάει τον μουσακά. Γούστα είναι αυτά τι να κάνουμε.

Πάντως μην νομίζετε ότι ο Σταύρος τρώει και συχνά μουσακά. Να τι μας λέει ο ίδιος: "Τον αποφεύγω γιατί είναι πολύ παχυντικό φαγητό και όταν τρώω περιορίζομαι σε μικρό κομμάτι."

Βαρύς και ασήκωτος, με λίγα λόγια ο μουσακάς, άποψη την οποία εγκρίνουν και επαυξάνουν δύο αδέλφια, ο Κώστας και η Μαρία Τσάλλα (φωτό κάτω δεξιά). Ψηφίζουν παστίτσιο γιατί είναι πιο ... ελαφρύ φαγητό και λένε χαρακτηριστικά.

" Παστίτσιο μπορείς να φας και δύο κομμάτια αν πεινάς, μουσακά με τίποτα, σου κάθεται σαν βαρίδι στο στομάχι."

 Τελευταίο ρωτήσαμε έναν ειδικό, τον εστιάτορα Νίκο Σίδερη (αριστερά στη φωτό), του οποίου όπως και να το κάνουμε η άποψη είναι βαρύνουσα.  

 

"Το παστίτσιο έχει περισσότερο ζήτηση και το φτιάχνουμε καθημερινά στο εστιατόριο, ενώ μουσακά φτιάχνουμε μέρα παρά μέρα. Το λέω με σιγουριά, οι πελάτες μου ψηφίζουν παστίτσιο."

Νικητής λοιπόν το παστίτσιο, παρά την φοβερή διαφήμιση που είχε κάνει στο μουσακά ο Νίκος Μουρατίδης με την τηλεοπτική εκπομπή "Θεά τον έκανες το μουσακά"!    

Επιστροφή