Ψήφισμα κατά της κυβέρνησης για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Ψήφισμα κατά της κυβέρνησης για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
8 Φεβρουαρίου 2019, 18:44
A+ A-
Από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εύβοιας.  

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλει για αλαζονεία και αυταρχισμό την κυβέρνηση, εξαιτίας της κλήσης συνδικαλιστή σε απολογία από την κρατική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, έχει κληθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  Μιχάλης Γιαννάκος για παροχή εξηγήσεων στις 12 Φλεβάρη στην κρατική Ασφάλεια, στο τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», για τη συγκέντρωση που οργανώθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στις 2/4/2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας (στη φωτό η πρόεδρος Βέτα Κορωναίου) αναφέρει –μεταξύ άλλων- ότι:

«Η  ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελεί πρωτοποριακό επίτευγμα μιας «αριστερής» κυβέρνησης, που το ιδεολόγημα της απέχει πολύ από τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνει.

Καλείται για  πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, πρόεδρος δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για παροχή εξηγήσεων.

Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», προφανώς επειδή δεν είχαν ποτέ κατά το παρελθόν την ευθύνη της διακυβέρνησης αριστερές ηγεσίες,  κατέληξε μέσω της πρακτικής της βίαιης καταστολής συλλαλητηρίων και αντιδημοκρατικών πρακτικών μέσα από αποφάσεις, που προκύπτουν από δήθεν δημόσιο διάλογο, σε ηθικό μειονέκτημα για την αριστερά, που πρόθυμα εξαφανίζει κεκτημένα και δικαιώματα χρόνων.»

Καταγγέλλουμε την αλαζονεία και τον αυταρχισμό!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το «παρών» την Τρίτη 12 του Φλεβάρη, ώρα 11.30 π.μ., που καλείται σε απολογία, ο συνάδελφος μας έξω από τη ΓΑΔΑ.»

Επιστροφή