Πολιτική

ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Η χωροθέτηση του νέου λιμανιού της Χαλκίδας εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου

ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Η χωροθέτηση του νέου λιμανιού της Χαλκίδας εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου
11 Φεβρουαρίου 2019, 16:34
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων μίλησε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ.  

Στην πολιτική συγκέντρωση των ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην ομιλία του αναφέρθηκε σχετικά με τους σχεδιασμούς για τη χωροθέτηση του Λιμανιού της Χαλκίδας. 

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε- μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Εύβοιας, κάνουν τους σχεδιασμούς τους, έχουν προσδιορίσει τις ιεραρχήσεις τους για τους κλάδους και τομείς που θα πάρουν προβάδισμα στην κούρσα του ανταγωνισμού και της επιδιωκόμενης ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η όλη συζήτηση που έχει ανακινηθεί σχετικά με τη χωροθέτηση του λιμανιού της Χαλκίδας, στη βάση του στρατηγικού σχεδίου του ΟΛΝΕ.

Είναι χαρακτηριστική η σύμπλευση όλων των αστικών δυνάμεων, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, γεγονός που ομολογήθηκε και στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο που η εισήγηση της περιφερειακής αρχής συνδιαμορφώθηκε από τις άλλες παρατάξεις, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο αυτό, αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού εξυπηρέτησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα:

  • Το Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης Οινόφυτα που προωθεί ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας με πλήρη σύμπνοια της Περιφέρειας.
  • Τις προτάσεις για το λιμάνι της Χαλκίδας (και σύνδεση για τη γρήγορη μεταφορά εμπορευμάτων με τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων).
  • Τις σκέψεις για διασύνδεση με την Κύμη και πιθανά για στρατιωτικούς σκοπούς, μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο που μυρίζει μπαρούτι με τεράστιες τις ευθύνες της κυβέρνησης και σύμπνοια των κομμάτων του κεφαλαίου στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της χώρας, με αποτέλεσμα τη βαθύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που βάζει σε τεράστιους κινδύνους τον Ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς.
  • Τις αλλαγές στην εκπαίδευση και προσαρμογή της στις ανάγκες του κεφαλαίου με συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ Ψαχνών με το ΕΚΠΑ, δημιουργία νέων σχολών όπως π.χ. τη διαχείριση λιμένων και τη δημιουργία της «Τεχνόπολις Ευρίπου» που ουσιαστικά αφορά την ανάπτυξη έρευνας για λογαριασμό των βιομηχάνων της περιοχής. Και όσοι έχουν ξεχυθεί να διαφημίζουν ότι ήρθε η αναβάθμιση και θα πέσει χρήμα, ας πάνε μια βόλτα από τις σχολές του ΕΚΠΑ να δουν τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης σε προσωπικό, υποδομές, συνολικά στη λειτουργία του.
  • Την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, που τις συνέπειες τις βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τη δουλειά χωρίς ρεπό, με την ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει και τη τζάμπα δουλειά με την ταμπέλα της πρακτικής άσκησης να γενικεύεται.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Σπύρος Πνευματικός επισκέφτηκε τον ¶δωνι Γεωργιάδη

Ο Σπύρος Πνευματικός επισκέφτηκε τον ¶δωνι Γεωργιάδη
Πολιτική
[22/08/2019 - 14:29]

Έθεσε στον υπουργό Ανάπτυξης ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα από την φωτιά στην Εύβοια. ...περισσότερα

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΒΑΚΑ: Καλούμαστε να αγαπήσουμε την ευθύνη και θα το πράξουμε

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΒΑΚΑ: Καλούμαστε να αγαπήσουμε την ευθύνη και θα το πράξουμε
Πολιτική
[21/08/2019 - 21:12]

Ενωτική και με όρεξη για δουλειά εμφανίστηκε η νέα Δήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων. ...περισσότερα

ΕΡΕΤΡΙΑ: Πότε ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Δημητρόπουλος (25/8)

ΕΡΕΤΡΙΑ: Πότε ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Δημητρόπουλος (25/8)
Πολιτική
[21/08/2019 - 20:20]

Δείτε που και πότε θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. ...περισσότερα