ΚΑΙΡΟΣ: Αναμένονται χιονοπτώσεις στην Εύβοια την Τετάρτη και την Πέμπτη

ΚΑΙΡΟΣ: Αναμένονται χιονοπτώσεις στην Εύβοια την Τετάρτη και την Πέμπτη
12 Φεβρουαρίου 2019, 09:44
A+ A-
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Τετάρτη εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πολλές αλλαγές θα παρουσιάσει ο καιρός την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς από την Τετάρτη 13 έως και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου θα σημειώσει ραγδαία επιδείνωση.

Στη συνέχεια θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το Σάββατο. η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο, που προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού. 

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και στην Εύβοια κατά τόπους θα πυκνώσουν.

 Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου αναμένονται χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Χαρακτηριστικό του διημέρου θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης, ο οποίος τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή, όμως από το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου  αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού στην ανατολική Ελλάδα.

Επιστροφή