Ο Chef Προτείνει

Πένες αλα κρεμ με τόνο

Πένες αλα κρεμ με τόνο
15 Φεβρουαρίου 2019, 07:00
Σκέτη απόλαυση!

Συνδυάστε πένες, κρέμα γάλακτος και τόνο και απογειώστε το πιάτο σας...


Yλικά:
500 γρ. πένες
3 κουταλιές βούτυρο
3-4 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
μισή κούπα γλυκιά γραβιέρα

Τι κάνουμε:

Βράζουμε τις πένες σε νερό με αλάτι. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε λίγο πριν είναι έτοιμες.

Παράλληλα, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, τον βασιλικό και τον τόνο (τον οποίο έχουμε λιώσει). Ανακατεύουμε καλά, αλλά δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα. Μόλις γίνει κάπως ομοιόμορφο το μείγμα, είναι έτοιμο.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε τις πένες μέσα.

Ρίχνουμε πάνω από τις πένες τη σάλτσα του τόνου, που μόλις ετοιμάσαμε, και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ο τόνος.

Από πάνω, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, και μετά την τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάβλοβα με γιαούρτι και ρόδι

Πάβλοβα με γιαούρτι και ρόδι
Ο Chef Προτείνει
[17/05/2019 - 08:20]

To γλυκό από τη μακρινή Αυστραλία ...περισσότερα

Ρεβύθια στο φούρνο με πιπεριές

Ρεβύθια στο φούρνο με πιπεριές
Ο Chef Προτείνει
[10/05/2019 - 08:43]

Θρεπτικό και νόστιμο φαγητό.   ...περισσότερα

Σας έμεινε αρνάκι ή κατσικάκι;

Σας έμεινε αρνάκι ή κατσικάκι;
Ο Chef Προτείνει
[29/04/2019 - 07:00]

Συνταγές για μετά το Πάσχα με ότι μας περίσσεψε (αν περίσσεψε) ...περισσότερα