Ο Chef Προτείνει

Κρεμμυδάκια μαρινέ

Κρεμμυδάκια μαρινέ
14 Ιανουαρίου 2011, 08:00
Πλούσια γεύση σε μια συνταγή με το αγαπημένο μας ζαρζαβατικό.

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
 
Τα κρεμμυδάκια στην κουζίνα είναι απαραίτητα κα η πλούσια γεύση τους αναντικατάστατη στα φαγητά. Μελώνουν στις σάλτσες χαρίζοντας απίστευτη νοστιμιά, ένταση, αλλά και ωραία υφή.

Θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι ο εν λόγω βολβός, είναι από τις πιο ισχυρές ασπίδες κατά του καρκίνου, τονώνει το ανοσοποιητικό, γιΆ αυτό ρίχνετε στις σούπες άφθονο κρεμμύδι για τις χειμωνιάτικες ιώσεις. Μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα, ενώ προασπίζει την καλή λειτουργία της καρδιάς.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

Πουρές ντομάτας:
½ κιλό ντομάτες σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Θυμάρι, δάφνη
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τα κρεμμύδια:
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
100 γρ. σταφίδες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό ξίδι
60 γρ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
Δάφνη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ:
Φτιάχνω τον πουρέ ντομάτας σιγοβράζοντας  τα υλικά για μισή  ώρα. Περνώ το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι. Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και τα βάζω σε κατσαρόλα, με τον πουρέ ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγοβράζω για μία περίπου ώρα. Τα σερβίρω κρύα σαν ορεκτικό.

Απολαύστε τα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ