ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 1-1: Ο βαθμός δεν μοιάζει αρκετός, αλλά ...έχει ο Θεός

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 1-1: Ο βαθμός δεν μοιάζει αρκετός, αλλά ...έχει ο Θεός
17 Φεβρουαρίου 2019, 18:20
A+ A-
Ο Ντάμπος έβαλε το γκολ για την ομάδα της Εύβοιας που προηγήθηκε.

Μόνο νίκη ήθελε ο ΑΟ Χαλκίς κόντρα στη Θύελλα Καμαρίου, αλλά έμεινε στην ισοπαλία (1-1) και συνεχίζει τον αγώνα σωτηρίας στη Γ' Εθνική, με τον κίνδυνο υποβιβασμού, πάντως, να είναι πιο ορατός από ποτέ  (η ψαλίδα από τη ζώνη σωτηρίας δυστυχώς ...άνοιξε στο -4).

Στην έντυπη "Γνώμη" της περ. Παρασκευής έγινε λόγος για ψυχή από πλευράς των παικτών της Χαλκίδας.

Η αλήθεια είναι ότι είχαν πάθος και ψυχή, αλλά εντέλει δεν έφτασε για να τους δώσει τη νίκη.

Η Χαλκίδα χωλαίνει μεσοεπιθετικά, ενώ αμυντικά "πλήρωσε" την μοναδική φορά που η Θύελλα μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή της.

Η Χαλκίδα προηγήθηκε στο σκορ με τον Ντάμπο και θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη με τον ίδιο παίκτη που ήταν και ωραίος και ...μοιραίος.

Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, οι ευκαιρίες είναι για να μπαίνουν και να χάνονται.

Η Χαλκίδα μπήκε δυνατά στο ματς με τετράδα επίθεσης τους Παναγιωτόπουλο (στην κορυφή), Τσακάροφ, Παπαδάκη και Ντάμπο, ενώ στο κέντρο έπαιξαν οι Σιλιγραρδάκης και Γκούρλας (ο πρώτος ήταν πολύ καλός, ειδικά στο α' ημίχρονο).

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τη Χαλκίδα να μην απειλείται, αλλά και να μην απειλεί σοβαρά.

Επί της ουσίας, στην πρώτη ευκαιρία που έκανε η Χαλκίδα έβαλε και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε (σ.σ. θα θέλαμε να γράψουμε "με το οποίο νίκησε").

Στο 42' ο κινητικός Παπαδάκης έβγαλε μία παράλληλη πάσα από δεξιά και ο Ντάμπος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Να σημειώσουμε ότι σε εκείνο το σημείο η Θύελλα έπαιζε προσωρινά με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Γιαννή.

Αρκετά νωρίτερα (16') είχε αποχωρήσει τραυματίας ο φορ της Θύελλας Ζανελάρι και στη θέση του πέρασε ο Μαυρομμάτης. Και τι ειρωνεία, ο δεύτερος ήταν αυτός που έκανε το 1-1 στο β' ημίχρονο.

Σε ένα β' ημίχρονο που είχε πολλές διακοπές και ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου ήταν λιγοστός.

Η Χαλκίδα έδειχνε να μην έχει το πάνω χέρι, σε καμιά περίπτωση δεν κυριάρχησε, αλλά κρατούσε ...αποτελεσματικά στην άμυνα.

Επρεπε, όμως, να βρει κι ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το ματς.

Στο 69' σε μία φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ, ο Παπαδάκης ...σερβίρισε, αλλά ο Ντάμπος σούταρε ψηλά άουτ (φωτό πάνω). Εκεί αν γινόταν το 2-0, η Χαλκίδα θα κέρδιζε. Αλλά με τα "αν" δεν φτιάχνονται πραγματικότητες.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Θύελλα ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα, η Χαλκίδα οπισθοχώρησε και στο 76' ο Μαυρομμάτης έφερε το ματς στα ίσια (υπήρξαν και φίλοι της Θύελλας που πανηγύρισαν-φωτό κάτω).

Βρήκε κενό στο κέντρο της άμυνας της Χαλκίδας, πρόλαβε την έξοδο του Μπάνκοφ και με πλασέ έκανε το 1-1, που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ενάμιση λεπτό πριν το γκολ της Θύελλας είχε αποβληθεί -άδικα- από τον πάγκο του ΑΟΧ ο προπονητής Αντώνης Αυλωνίτης.

Μόνο μία αλλαγή έκανε ο ΑΟΧ, με τον Μπαντούνα να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την Αρέθουσα στο στήθος.

Περίπου 300 φίλοι της Χαλκίδας είδαν το ματς.

Για τη Χαλκίδα ακολουθούν τα ματς με Ερέτρια (Ενωσιακό) και Αγ. Ιερόθεο (Στάδιο) όπου μόνο με "εξάποντο" οι Ευβοιώτες θα διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες παραμονής.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αυλωνίτης): Μπάνκοφ, Μίτσκοφ, Αγγελής, Σχίζας, Πατερίτσας, Σιλιγαρδάκης, Παπαδάκης, Γκούρλας (81'  Μπαντούνας), Τσακάροφ, Ντάμπος, Παναγιωτόπουλος.

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Κώστας Μιχάλης): Ανδριόλας, Σπανός, Μαντούσης, Ρέτζο, Γελαδάρης, Φίλων, Γιαννής, Σιμιτσής, Ζανελάρι (λ.τρ. 26' Μαυρομάτης), Αργυρίου (96' Λυγνός), Μάκο (87' Κλιγκόπουλος).

Διαιτησία: Αλάμπεης, Λιαμπότης - Μαραθωνίτης (Αθήνα).

Επιστροφή