Εργατικά

ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ: Κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων συμφερόντων Ζούρα

ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ: Κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων συμφερόντων Ζούρα
26 Φεβρουαρίου 2019, 13:57
Δείτε γιατί ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι.

Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι, από τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ στο Σχηματάρι (ΕΛΙΖΑ ΑΒΕΕ) προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων:

« Η κινητοποίηση γίνεται σε συνέχεια πολλών παρεμβάσεων που έχουν γίνει σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, όπως και συνάντηση στο ίδιο το Υπουργείο που όμως όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.»

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα εξής:

  • Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καταχώρηση όλων των ενσήμων σε όλους τους εργαζόμενους. Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
  • Χορήγηση του επιδόματος επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και του έκτακτου επιδόματος που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις. Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουν φορολογηθεί, αλλά δεν τα έχουν λάβει.
  • Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή στους απλήρωτους από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Επαναφορά των μισθών στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις.