Ανακοίνωση για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ανακοίνωση για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Χαλκιδέων
28 Φεβρουαρίου 2019, 20:15
A+ A-
Υποστηρίζει ότι γίνονται προσπάθειες, αλλά έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει στο Δήμο Χαλκιδέων το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά και ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση σε μία προσπάθεια να αποτινάξει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι έχουν γίνει πολλές ενέργειες  για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι: « Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ένας από τους λίγους Δήμους Πανελληνίως που διαθέτει εγκεκριμένο – αδειοδοτημένο Κυνοκομείο 150 θέσεων και δαπανά ετησίως υψηλά ποσά για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.»

Σχετικά με την όξυνση του προβλήματος, ο Δήμος υποστηρίζει: « Την τελευταία περίοδο παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός νέων ζώων εντός του ευρύτερου τομέα του Δήμου τα οποία έχουν πιθανώς προέλθει από άλλες περιοχές και ιδιώτες.

Η προσπάθεια των υπαλλήλων για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ροή καταγγελιών είναι μεγάλη, καθημερινή και διαρκής αλλά τα ζώα δεν έχουν μόνιμη περιοχή  διανομής , μετακινούνται και υπάρχει αδυναμία εντοπισμού τους.

Επίσης το Κυνοκομείο έχει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων οι οποίες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Προσβλέπουμε στη βοήθεια όλων, ώστε αφενός να συμβάλλουμε στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και αφετέρου να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους.»

Επιστροφή