Γιατί έμειναν χωρίς καθαρίστριες τα Αστυνομικά Τμήματα

Γιατί έμειναν χωρίς καθαρίστριες τα Αστυνομικά Τμήματα
5 Μαρτίου 2019, 08:34
A+ A-
Ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, το οποίο δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το βράδυ του Σαββάτου, ανέδειξε -μεταξύ των άλλων- και το σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας που αντιμετωπίζουν πολλά Αστυνομικά Τμήματα.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε και δήλωση για το θέμα, τονίζοντας τα εξής:

"Δεν γνώριζα ότι δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα."

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία επιχειρείται να υποβαθμιστεί το θέμα, ωστόσο γίνεται παραδοχή ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τις συμβάσεις με τις καθαρίστριες, αφού αναφέρονται τα εξής:

"Σε ορισμένες αστυνομικές υπηρεσίες ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας από το προσωπικό που προσελήφθη στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ολοκληρωθεί η πρόσληψη του προσωπικού, που θα απασχοληθεί στον τομέα αυτό.

Σημειώνεται ότι ορισμένες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν οφείλονται στο γεγονός ότι τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην ιδιότητα του «τρίτεκνου γονέα» και του «τέκνου τρίτεκνης οικογένειας», που αποτελούν κριτήρια επιλογής των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό."

Επιστροφή