ΠΑΜΕ: Απαράδεκτη παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Εύβοιας από κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΜΕ: Απαράδεκτη παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Εύβοιας από κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείο Παιδείας
5 Μαρτίου 2019, 13:20
A+ A-
Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ότι «έγινε Απροκάλυπτη και απαράδεκτη παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Εύβοιας από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Παιδείας και τα στελέχη τους στην εκπαίδευση.»

Στην ανακοίνωση τονίζονται - μεταξύ άλλων- τα εξής:

« Σε επιστολή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας ομολογεί την εντολή του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Περιφερειακού Διευθυντή Στερεάς για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας κ. Νίκα.

Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Κυριτσόπουλος κρίνει τις τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σαν να ήταν παρών. Άλλωστε, ο αντ’ αυτού του Διευθυντής ΔΕ είναι ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ!

Επίσης, δεν είναι ασύνδετη η αλλαγή στάσης της μιας εκλεγμένης εκπαιδευτικού της παράταξης ΔΑΚΕ που είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ και εν τέλει να άρει την καταγγελία του προς τον ΔΔΕ για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και τη στήριξη προς την Πρόεδρο που διώκεται για τη συνδικαλιστική δράση.

Καταγγέλλουμε την ωμή, απροκάλυπτη και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου από κυβέρνηση- Υπουργείο Παιδείας- Διεύθυνση.»

Επιστροφή