ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑ 2019: Ο Ιάσονας, ο Δούρειος Ιππος και το αρχαίο...ρομπότ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

12 Μαρτίου 2019, 12:22
A+ A-
Τι έγινε στα ...τρελά νερά του Ευρίπου.

Ξαναέγραψε ιστορία το Θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας με την ιστορία της Αργοναυτικής εκστρατείας που κατέληξε στα νερά του Ευρίπου και το χρυσόμαλλο δέρας στο ...Στρογγυλό της παραλίας.

Η ιστορία συνεχίστηκε από την περσινή καταστροφή της Τροίας, που την ξανακάψαμε αυτή και το Δούρειο ίππο για να δέσει το καινούργιο επεισόδιο.

Ηρθαν και κάτι θεοί από ψηλά ...ντυμένοι αρλεκίνοι για να δέσουν κι αυτοί με το πνεύμα των ημερών και πάμε παρακάτω γρήγορα, γιατί τα χρόνια περνούν (από μπρος προς τα πίσω) πολύ γρήγορα, κάτι σαν την μηχανή του χρόνου.

Μετά από λίγο ...έφθασαν τα νέα ότι ο Ιάσονας μετά τα εντατικά μαθήματα από τον Κένταυρο αποφάσισε να πάει να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας με τη βοήθεια και κάποιων Ευβοέων του Ελεφήνορα (είχε σκοτωθεί στην Τροία για όσους δεν το ξέρουν...), του Κάνθου απ' την Κήρινθο, του Ναύπλιου από την Κάρυστο κ.ά.

Η απόφασή του να κάνει τον άθλο φυσικά συνοδεύτηκε από φαντασμαγορική φιέστα με βεγγαλικά (χωρίς αυτά σόου δεν έχει....).

Τώρα, τι σχέση έχει ο Ιάσονας, μην ψάχνετε περισσότερα, γιατί είπαμε γράψαμε ξανά ιστορία. Κάπου έδενε ο κύριος αυτός με τον εμπνευστή του Δούρειου Ιππου, Οδυσσέα που ήταν γιος του Λαέρτη, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία πολλά χρόνια νωρίτερα.

Η Αργώ, το καράβι που τους μετέφερε , πέρασε από Συμπληγάδες πέτρες, από τη Σκύλα, από τη Χάρυβδη (ανέκαθεν υπήρχε η απορία ...γιατί δεν ήταν ...ο Σκύλος και ο Χάρυβδος) κι έφθασε στην Κολχίδα.

Εκεί, ο ήρωας μας με τη βοήθεια μιας μάγισσας, της Μήδειας, ξεπέρασε εμπόδια με ταύρους, δράκους και ότι άλλο θέλετε πήρε το χρυσόμαλλο δέρας και πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Ιωλκό, στους πρόποδες του Πηλίου, στη Μαγνησία.

Πέρασε και από την Κρήτη,  κι επειδή ήταν μέρες αποκριάτικες και ήθελαν να κάψουν τον Καρνάβαλο είδαν αυτό το αρχαίο ρομπότ τον Τάλω και του έβαλαν μπουρλότο.

Γυρνώντας είπαν να κόψουν δρόμο και να πάνε από τον Ευβοϊκό κόλπο, μιας και τα νερά του Ευρίπου πήγαιναν προς τα πάνω.

 

Οταν έφθασαν,όμως, στο στενό του Ευρίπου, μάλλον γύρισαν τα νερά προς τα κάτω και είπαν να κατεβάσουν το χρυσόμαλλο δέρας στο Στρογγυλό. Ειχαν κι ένα προβληματάκι στο παρκάρισμα (τα νερά δεν ήταν σε νηνεμία) και φώναξαν την θαλασσινή βοήθεια (Παντάζιος εκ Στροφυλλιάς ήταν ο άνθρωπος του κάβου)

Εκεί έγινε και η στέψη του νέου βασιλιά του Ιάσονα μετά από παρέμβαση πάλι της Μήδειας, γιατί όπως λέει και το τραγούδι ...μια γυναίκα μπορεί ...το στέμμα να αλλάξει μπορεί, όπου κι αν βρεθεί...

Βασιλικό γάμο δεν είδαμε, αλλά τα βαρελότα έπεσαν πάλι βροχή....

Η ιστορία είχε και γκεστ σταρ με μια κυρία που χόρευε πάνω σε ένα σεντόνι. Σολδάτου τη λέγανε και τ' όνομά της κόλλησε με το ...sold out και στο φετινό καρναβάλι. Ο κόσμος πλημμύρισε πάλι τη Χαλκίδα και ...

Αντε και του χρόνου να ξανάρθουν...

 

Επιστροφή