ΤΡΟΜΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το χαστούκι του Καραμανλή στο Θοδωρή Ρουσόπουλο

ΤΡΟΜΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το χαστούκι του Καραμανλή στο Θοδωρή Ρουσόπουλο
14 Μαρτίου 2019, 14:05
A+ A-
Επειδή τον είχαν ενοχλήσει τα γραφόμενα του νεαρού -τότε- δημοσιογράφου. 

Ένα βαρύ χαστούκι και μάλιστα μπροστά την τηλεοπτική κάμερα είχε δεχτεί ο Θοδωρής Ρουσόπουλος το 1992 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος είχε ενοχληθεί από τα γραφόμενά του.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του 1992. Το Μακεδονικό είναι το καυτό θέμα της επικαιρότητας. Συσκέψεις επί συσκέψεων, πολιτικές συνδιαλλαγές, συλλαλητήρια, βρίσκονται σε καθημερινή βάση στην ατζέντα.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες μετά από κάποιο μεγάλο συλλαλητήριο. Δεν φαίνεται ευδιάθετος. Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, νεαρός ρεπόρτερ τότε, ακολουθεί και καλύπτει το ρεπορτάζ του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Καραμανλής συναντάται με παράγοντες της πόλης και με τον Δήμαρχο Κοσμόπουλο. Μετά τις καθιερωμένες χειραψίες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσκαλεί τους παρευρισκόμενους να περάσουν στο γραφείο για να μιλήσουν.

Καθώς προχωράει και εκείνος προς το γραφείο, πέφτει το βλέμμα του στον νεαρό Θοδωρή Ρουσόπουλο. Τον πλησιάζει κάτι του λέει που δεν γίνεται αντιληπτό, αλλά μοιάζει να του λέει κάτι σαν «αυτά που γράφεις» και του δίνει ένα βαρύ χαστούκι!

Ο Καραμανλής μοιάζει εκνευρισμένος και ο Ρουσόπουλος έχει ένα παγωμένο χαμόγελο. Από τον αιφνιδιασμό του, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Επιστροφή