Εκπαιδευτικοί από την Χαλκίδα πάνε στη Λιβαδειά για συμπαράσταση στη Χαρά Νίκα

Εκπαιδευτικοί από την Χαλκίδα πάνε στη Λιβαδειά για συμπαράσταση στη Χαρά Νίκα
14 Μαρτίου 2019, 10:35
A+ A-
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ έχει κληθεί σε απολογία, στο πλαίσιο ΕΔΕ σε βάρος της.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα, καλείται την Πέμπτη 14 Μαρτίου σε απολογία στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, έπειτα από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, Δημήτρη Κυριτσόπουλου.

Η κ. Νίκα κατηγορείται για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής»,  για « αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και για «παράβαση καθήκοντος».

Η συνδικαλιστική παράταξη «Καθηγητές-Καθηγήτριες εν δράσει» αποφάσισε να στηρίξει την πρόεδρο της ΕΛΜΕ και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να παραστούν σε συγκέντρωση, που θα γίνει στη Λιβαδειά, κατά την διάρκεια της απολογίας της Χαράς Νίκα.

Για την μεταφορά των εκπαιδευτικών στη Λιβαδειά θα αναχωρήσει πούλμαν από την περιοχή του Βούρκου, στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαρτίου. Σε ανακοίνωση της παράταξης τονίζονται τα εξής:

«Το «έγκλημα» της συναδέλφου μας είναι ότι υπερασπίζεται σταθερά και ανυποχώρητα τις συλλογικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών της Εύβοιας τους οποίους εκπροσωπεί και αγωνίζεται σθεναρά για τα δικαιώματα τους και για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Με την ΕΔΕ που διενεργείται, πράξη όνειδος στα συνδικαλιστικά χρονικά, παραβιάζεται κατάφωρα το Άρθρο 23 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι «το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολή της».

Είναι πρωτοφανής αυτή η πράξη της διοίκησης και πρέπει να βρει το εκπαιδευτικό κίνημα σύσσωμο απέναντί της! Αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού και κατάφωρη κατάχρηση της εξουσίας της διοίκησης που θέλει να φιμώσει το Συνδικάτο, ένα συνδικάτο μάχιμο, ενεργό, στο πλευρό των συναδέλφων, του γονέων και των μαθητών και  να υποτάξει διά μέσου των απειλών και των πειθαρχικών ποινών την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες δεν πρέπει  θα σιωπήσουμε! Τα συνδικάτα δεν θα μετατραπούν σε παραμάγαζα της διοίκησης, όπως επιδιώκουν οι εκπρόσωποι του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίοι προσπάθησαν  όλο το προηγούμενο διάστημα με απίστευτες μεθοδεύσεις να βαφτίσουν την πολιτικοσυνδικαλιστική αυτή δίωξη «προσωπική διένεξη» για να εξυπηρετήσουν τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα.

Ήδη περισσότερα από 60 σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ, μαζί και η  ΟΛΜΕ, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη Βουλή με επερώτηση που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.»     

Επιστροφή