Στη Φυλακή Χαλκίδας η Ζωή Λιβανίου

Στη Φυλακή Χαλκίδας η Ζωή Λιβανίου
23 Μαρτίου 2019, 15:13
A+ A-
Συναντήθηκε με κρατούμενους και τον διευθυντή Σπύρο Αθανασίου (φωτό)

Για πολλοστή φορά η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Λιβανίου, επισκέφτηκε τις Φυλακές Χαλκίδας και συναντήθηκε με κρατουμένους και με τον διευθυντή των φυλακών Σπύρο Αθανασίου.

 Έχοντας υποστηρίξει ποικιλοτρόπως και έμπρακτα την προσπάθεια τόσο των εργαζομένων όσο και των φυλακισμένων θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια, τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και το έργο που γίνεται στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο της κ. Λιβανίου τονίζονται – μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Η συντήρηση του κτιρίου παραμένει ένα διαρκές πρόβλημα καθώς το κτίριο είναι παλιό, έχει στενότητα χώρου και επηρεάζει σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης αλλά και εργασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων πλέον εργάζεται στο υφαντήριο των φυλακών, όπου παράγονται υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Στις συνομιλίες με τον διευθυντή τον φυλακών αναπτύχθηκε προβληματισμός σχετικά με τις δυνατότητες ανέγερσης νέου κτιρίου και μεταφοράς των φυλακών, ενέργεια που πρέπει να δρομολογηθεί παρά την έλλειψη πόρων του κράτους τη δεδομένη χρονική στιγμή.

 Οι φυλακές Χαλκίδας θα μπορούσαν ενδεχομένως να προμηθεύουν άλλες υπηρεσίες του δημοσίου με τα προϊόντα που παράγουν και σταδιακά να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι τόσο για τη λειτουργία του καταστήματος όσο και για την βελτίωση των υποδομών.»

Επιστροφή