ΑΡΤΑΚΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ 1-0: Το γκολ του Λούκα ήταν αρκετό

23 Μαρτίου 2019, 19:16
A+ A-
Πάλεψε κι έχασε ευκαιρίες στο β' ημίχρονο ο Βατώντας.

Ενα γκολ του Ηλία Λούκα στο 12' ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην Αρτάκη, που την κρατάει στην κορυφή και στο +4 από τον δεύτερο Ηρακλή Ψαχνών.

Ο κορυφαίος του α' ημιχρόνου για την Αρτάκη, Νικολάου, που έπαιζε ως δεξιός χαφ, έβγαλε τη σέντρα κι ο Λούκας με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντελέκο κι έκανε το 1-0 (στη φωτό πάνω οι πανηγυρισμοί στο γκολ).

Στο 14' Τσομπάνης και Καραντάκης (συμπλήρωναν την επιθετική τριάδα) άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα, με τον Τσομπάνη να βρίσκεται σε θέση τετ α τετ και τον Ντελέκο να του λέει "όχι".

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να ξαναγίνει απειλητική η Αρτάκη, μολονότι είχε τον έλεγχο του αγώνα και την καθολική κατοχή της μπάλας.

Στο 35' σουτ του Καραντάκη πέρασε άουτ, ενώ στο 44' από στατική φάση απείλησε για πρώτη φορά ο Βατώντας, όταν φάουλ του Γούναρη εξουδετέρωσε ο σταθερός Αγριόδημος, ο οποίος σε άλλο ένα ματς διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στο β' ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Η Αρτάκη είχε προβληματική ανάπτυξη με πολλά λάθη στο παιχνίδι της, ενώ ο Βατώντας πήρε μέτρα κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 48' με τον Ματράκα -από υπέροχη πάσα του πρώην Αρτακιανού Γκέκα- (απέκρουσε σωτήρια ο Αγριόδημος) και στο 51' με τον Γούναρη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 53' ο Θωμάς -με τη γνωστή ηρεμία, αλλά και κυνικότητα που τον διακρίνει στα φάουλ- έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 59' έγινε κάτι που δεν συνηθίζεται... Ο προπονητής της Αρτάκης, Μιχάλης Μαύρος, έκανε τρεις αλλαγές ταυτόχρονα, ενώ το ίδιο έπραξε προς το τέλος του ματς και ο προπονητής του Βατώντα, Γιάννης Λεζγής (σ.σ. ο Σεϊτης που μπήκε στο ματς είναι 15 χρονών). 

Στο 66' ο Γκέκας βγήκε απέναντι από τον Αγριόδημο, αλλά ο γκολκίπερ του ΑΟΝΑ έκλεισε το οπτικό πεδίο στον νεαρό που πλάσαρε άουτ από καλή θέση.

Στο 73' νέο φάουλ του Θωμά απέκρουσε στη γωνία του ο Ντελέκος, ενώ στην τελευταία φάση του ματς ψαλιδάκι του Κωστούλα πέρασε άουτ.

Η Αρτάκη έδειξε δύο πρόσωπα. Στο α' ημίχρονο ήταν καλή, αλλά στο β' ημίχρονο έδειξε κουρασμένη και αποπροσανατολισμένη. Θα μπορούσε σε μία από τις φάσεις του Βατώντα να πάθει ζημιά, αλλά τη γλίτωσε και πλέον στρέφει την προσοχή της στον τελικό Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης με αντίπαλο τον Απόλλωνα Ερέτριας.

Διαιτησία: Παπακυριάκος, Κελεπούρης - Ιωάννου.

ΑΡΤΑΚΗ (Μιχάλης Μαύρος): Αγριόδημος, Κολιόπουλος, Μπαλαμπάνης, Πουρνής, Θωμάς, Τσούτης, Λούκας (59' Τουρκοχωρίτης), Μπελίτσος, Τσομπάνης (59' Βαλκάνος), Νικολάου (87' Λειβαδίτης), Καραντάκης (59' Κωστούλας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ (Γιάννης Λεζγής): Ντελέκος, Κοτρώτσιος, Κικίδης, Τσώκος, Ντούκα, Χασανλάρι, Γκέκας (85' Χαλίτσιος), Γούναρης, Χρόνης (85' Πολύχρονος), Τζαφέρος (75' Κατόλης), Ματράκας (85' Σεϊτης).

Επιστροφή