Στο Αλιβέρι είδε την παρέλαση η Ζωή Λιβανίου

Στο Αλιβέρι είδε την παρέλαση η Ζωή Λιβανίου
28 Μαρτίου 2019, 12:20
A+ A-
Διαβάστε την δήλωση που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική επέτειο.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Λιβανίου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στο Αλιβέρι. Σε δηλώσεις της αναφορικά με την ιστορική επέτειο τόνισε:

«Τιμούμε σήμερα τους ήρωες της πατρίδας μας που επαναστάτησαν ενάντια στην τότε λογική, διεκδίκησαν και κέρδισαν την ελευθερία τη δική τους, πέτυχαν την χειραφέτησή τους και επέτρεψαν στους Έλληνες εδώ και διακόσια περίπου χρόνια να ζουν ελεύθεροι.

Ο δικός τους αγώνας δεν ήταν απλά ένας αγώνας για την ελευθερία. Ήταν ταυτόχρονα ένας αγώνας για την αυτοδιάθεση, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την επικράτηση του ανθρωπισμού και των ιδεών του διαφωτισμού απέναντι σε κάθε μορφής τυραννία και απολυταρχισμό.

Μαζί με τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του ’21 γιορτάζουμε το πνεύμα του Ρήγα Φερραίου, τον Διονύσιο Σολωμό, τους διανοητές εκείνους του ελληνισμού που πριν από διακόσια χρόνια ενέπνευσαν τους Έλληνες να ξεσηκωθούν για την ελευθερία τους.

 Στο πρόσωπο τους τιμούμε όλους εκείνους που διαχρονικά αγωνίζονται καθημερινά για τη δική τους προσωπική ελευθερία, αγωνίζονται σε άλλες βέβαια συνθήκες για τη χειραφέτηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη.

Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι τιμούμε εκείνους τους ήρωες όχι φωνάζοντας συνθήματα αλλά με τη στάση μας απέναντι στη ζωή, με τη στάση απέναντι στην αδικία, με τη στάση μας απέναντι στον συνάνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό, αλληλεγγύη και στις αρχές της Δημοκρατίας».

Επιστροφή