Τον «έφαγε» η παλιά του αγάπη (video)

Τον «έφαγε» η παλιά του αγάπη (video)
17 Ιανουαρίου 2011, 10:30
A+ A-
Κόντρα στην ΑΕΚ τέλειωσε η θητεία του Αρτακιανού Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης.
Παρεθλόν από την τεχνική ηγεσία των Αρκάδων αποτελεί ο «δικός» μας Βαγγέλης Βλάχος. Ο έμπειρος τεχνικός πλήρωσε το ...μάρμαρο των άσχημων αποτελεσμάτων του Αστέρα, με αποκορύφωμα την εντός έδρας τριάρα από την παλιά του ομάδα, την ΑΕΚ.

Με αφορμή την λύση της συνεργασίας του με την ομάδα της Τρίπολης, το egnomi.gr κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ποδοσφαιρική πορεία του Αρτακιανού:

Την περίοδο 1979-1980, σε ηλικία 16 ετών υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ (φωτό κάτω) και γίνεται ο νεότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Τρία χρόνια αργότερα, θα περάσει στην ιστορία ως ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το δικό του γκολ σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ με 2-0.

Το 1986, ο Βαγγέλης Βλάχος παίρνει μεταγγραφή στον Παναθηναϊκό. Αγωνίστηκε στο τριφύλλι μέχρι το 1992, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και ένα σούπερκαπ. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια την επόμενη χρονιά ως ποδοσφαιριστής της Κορίνθου κι ενώ ενδιάμεσα είχε φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα τέσσερις φορές.

Αξιόλογη είναι η πορεία του Βαγγέλη Βλάχου κι ως προπονητή. Ντεμπούτο στους πάγκους έκανε τη σεζόν 1999-2000, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Ξάνθης. Το πρωτάθλημα 2000-2001 τον βρήκε να κοουτσάρει την Παναχαϊκή και από 2009 μέχρι το ματς με την πρώτη του αγάπη την ΑΕΚ, διετέλεσε προπονητής του Αστέρα Τρίπολης.

Για φινάλε, θυμηθείτε τον Βαγγέλη Βλάχο in action με την φανέλα της ΑΕΚ.

Επιστροφή