Αεροψεκασμοί με Drones στις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Αεροψεκασμοί με Drones στις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας
3 Απριλίου 2019, 15:03
A+ A-
Για την καταπολέμηση των κουνουπιών  

Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Χαλκίδας (Δοκός, Αγία Ελεούσα, Έξω Παναγίτσα) είναι και η αύξηση της παρουσίας κουνουπιών, τα οποία προκαλούν σημαντικές ενοχλήσεις.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που έχουν προκύψει λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Δοκού Χαλκίδας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 4 Απριλίου αεροψεκασμός με τη χρήση ΣμηΕΑ (Drones).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στον αεροψεκασμό θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα προνυμφοκτόνα σκευάσματα, για το οποία έχει δοθεί η προβλεπόμενη άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι ψεκαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν από την ανάδοχο εταιρεία του έργου η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε τέτοιου είδους εφαρμογές.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: « Επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού από τους τοπικούς φορείς και αρχές, καθώς και η λήψη μέτρων, ώστε να αποκλειστεί η παρουσία πολιτών εντός των περιοχών διενέργειας των εφαρμογών αεροψεκασμού.»

Επιστροφή