Ο Chef Προτείνει

Η μπουγάτσα της ... τεμπέλας

Η μπουγάτσα της ... τεμπέλας
12 Απριλίου 2019, 07:00
Νόστιμη, αλλά και ξεκούραστη.

Η μαμά μου έλεγε ότι είμαι τεμπελίτσα όταν πρόκειται να φτιάξω γλυκά. Να λοιπόν, και εγώ που βρήκα μια συνταγή για μπουγάτσα, εύκολη, γρήγορη και έχει και την ονομασία «μπουγάτσα της τεμπέλας». Αμ, πως...

 

Υλικά (για 9-12 μερίδες)

200 γρ. βούτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
800 γρ. νερό
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή
ζάχαρη άχνη και κανέλα, για πασπάλισμα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ. Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.

Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.

Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά). Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μέντοβικ

Μέντοβικ
Ο Chef Προτείνει
[21/02/2020 - 06:00]

Από τη Ρωσία ...περισσότερα

Bagels από τη μακρινή Αμερική

Bagels από τη μακρινή Αμερική
Ο Chef Προτείνει
[14/02/2020 - 08:40]

Νόστιμα αφράτα ψωμάκια ...περισσότερα

Χορτόπιτα της Καρδιτσιώτισσας πεθεράς

Χορτόπιτα της Καρδιτσιώτισσας πεθεράς
Ο Chef Προτείνει
[07/02/2020 - 07:04]

Με τσουκνίδα, σπανάκι και τυρί   ...περισσότερα

Χούμους από την ιερή πόλη των Ιεροσολύμων

Χούμους από την ιερή πόλη των Ιεροσολύμων
Ο Chef Προτείνει
[31/01/2020 - 08:22]

Ορεκτικό ή ολοκληρωμένο γεύμα;   ...περισσότερα