Αθλητικά

Η Χαλκίδα πανηγυρίζει ξανά στο μπάσκετ χάρη στην ΧΒΑ

13 Απριλίου 2019, 21:35
Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α' ΕΣΚΑΣΕ και ανεβαίνει στη Γ' Εθνική

Μετά από αρκετά χρονιά το μπάσκετ της Χαλκίδας ανέβηκε στην κορυφή της Α' ΕΣΚΑΣΕ και πανηγυρίζει με μια ομάδα αρκετά ...νεαρή σε ηλικία, την ΧΒΑ (Ακαδημίες Μπάσκετ Χαλκίδας).

Κατέχοντας την 1η θέση στη βαθμολογία και αποσπασμένη κατά 5 βαθμούς από το δεύτερο Αίαντα Αυλίδας είχε αναδειχθεί ήδη πρωταθλήτρια και οι παίκτες της σήκωσαν την κούπα στο ΔΑΚ Χαλκίδας μετά  το τελευταίο ματς, σήμερα, με την Αναγέννηση Λαμίας.

Φέτος, για πρώτη φορά  άλλαξε η προκήρυξη και προέβλεπε ότι σε περίπτωση που η πρώτη στη βαθμολογία ομάδα απέχει 3 βαθμούς από τη δεύτερη, τότε αυτόματα κατακτά το πρωτάθλημα και το εισιτήριο ανόδου στη Γ' Εθνική, χωρίς τη γνωστή διαδικασία των πλέι οφ.

Στο φινάλε του πρωταθλήματος η ΧΒΑ επρόκειτο να πάει στη Λαμία να παίξει με την Αναγέννηση. Ομως, η τελευταία δέχθηκε να έρθει στη Χαλκίδα για να γίνει και η απονομή στους πρωταθλητές που έχασαν από την ομάδα της Λαμίας (66-57), αλλά γιόρτασαν για τη νέα πιο μεγάλη τους επιτυχία.

Μια επιτυχία που διαδέχεται άλλες δυο συνεχείς ανόδους (από τη Γ' στη Β' και από τη Β' στην Α') της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου, ο οποίος έχει γίνει μετρ στις συνεχόμενες ανοδικές πορείες. Μην ξεχνάτε ότι με την Κύμη, ο Χαλκιδέος κόουτς έφθασε από την Α' ΕΣΚΑΣΕ στα σαλόνια της Basket League.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ