Συνελήφθη ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Συνελήφθη ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος
18 Απριλίου 2019, 18:01
A+ A-
Για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», που χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής της Αντιτρομοκρατικής

Συνελήφθη, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου, ο δικηγόρος  Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών".

Ο γνωστός ποινικολόγος μεταφέρθηκε στο γραφείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Σημειώνεται πως είναι ο δεύτερος  δικηγόρος, μετά τον Γιώργο Αντωνόπουλο, που συλλαμβάνεται για την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών".

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε πρόσφατες καταθέσεις τους κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δικηγόροι κ.κ. Αναγνωστάκης και Σοφός έκαναν λόγο για διαλόγους μεταξύ του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του άτυχου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λίγο πριν την εκτέλεση του τελευταίου.

Στους διαλόγους αυτούς, ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος φέρεται να έχει ζητήσει υπέρογκο χρηματικό ποσό από τον Ζαφειρόπουλο για λογαριασμό του αρχηγού της "Μαφίας των Φυλακών" Κ. Λεκοτσάι. Το ποσό αυτό άγγιζε, σύμφωνα με τις σχετικές καταθέσεις, τα δύο εκατομμύρια ευρώ

Επιστροφή