Κους-κους & σχόλια

3 δισεκκατομύρια ευρώ φαίνεται να χρωστά συνταξιούχος στο Δημόσιο

3 δισεκκατομύρια ευρώ φαίνεται να χρωστά συνταξιούχος στο Δημόσιο
19 Απριλίου 2019, 13:57
Από ένα λάθος της Εφορίας.  

Σοκ έπαθαν τα παιδιά ενός 75χρονου συνταξιούχου από το Ηράκλειο Κρήτης, που πήγαν στην εφορία να πάρουν φορολογική ενημερότητα για τον κατάκοιτο πατέρα τους που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οταν ο γιος του πήγε, τού είπαν ότι δεν μπορούσε να πάρει την ενημερότητα γιατί φαίνεται ότι ο πατέρας τους χρωστούσε στο δημόσιο. Εκείνος γνώριζε ότι υπήρχε μια οφειλή παλιά και σκέφτηκε ότι πρέπει να την τακτοποιήσει προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Οταν ο υπάλληλος του τύπωσε το χαρτί της οφειλής, έπαθε σοκ, όχι μόνο αυτός αλλά και ο ίδιος ο υπάλληλος. Ούτε λίγο-ούτε πολύ το ποσό που φαινόταν ότι χρωστούσε ο πατέρας του ήταν κοντά 3 δις ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για λάθος και ότι δεν υπάρχει περίπτωση ένας απλός συνταξιούχος να έχει τέτοιο ποσό χρωστούμενο.

Ομως, για να διορθωθεί δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα και πρέπει να δρομολογηθούν ένα σωρό γραφειοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε να θεωρηθεί και επίσημα λάθος.

Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί ο συνταξιούχος να πάρει την φορολογική ενημερότητα που χρειάζεται και εκτός των άλλων τα παιδιά του να τρέχουν μέχρι και στην Αθήνα για να διελευκάνουν την υπόθεση.

Πως έγινε όμως το λάθος; Και γιατί εφόσον προέκυψε ένα τόσο τεράστιο ποσό δεν βρέθηκε κάποιος αρμόδιος να αναρωτηθεί τι έχει γίνει σε αυτή την περίπτωση;

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ