ΑΡΤΑΚΗ: Αγώνας ποδοσφαίρου για την ενίσχυση του Θοδωρή

ΑΡΤΑΚΗ: Αγώνας ποδοσφαίρου για την ενίσχυση του Θοδωρή
20 Απριλίου 2019, 10:29
A+ A-
Διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών Σχολείων της Αρτάκης.

Ως "θαύμα" χαρακτηρίζεται η περίπτωση του Θοδωρή Ντούμα, του μοναδικού φοιτητή παγκοσμίως που διαγνώστηκε με νόσο Batten σε ηλικία έξι ετών και σήμερα ζει στοχεύοντας να συμμετάσχει στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα φοιτά στο 3ο έτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η νόσος Batten είναι μια σπάνια νευρολογική, εκφυλιστική ασθένεια, η οποία "χτυπά" πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, η νόσος μπορεί να προσβάλλει 1 στους 12.500 ανθρώπους.

Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής, όμως, με τη δύναμη που έκρυβε κατάφερε να πετύχει το θαύμα. Είναι 25 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του.

Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Θοδωρή Ντούμα να συμμετάσχει στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ τα Δημοτικά Σχολεία της Αρτάκης διοργανώνουν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, στο Δημοτικό γήπεδο 5x5 Νέας Αρτάκης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα πωλούνται βραχιολάκια για την ενίσχυση της θεραπείας του Θοδωρή. 

 

Επιστροφή