Ο Chef Προτείνει

Εύκολη σοκολατόπιτα με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού

Εύκολη σοκολατόπιτα με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού
2 Μαΐου 2019, 10:55
Θεϊκή γεύση!

Οσοι έχουν υπογλυκαιμία έχουν και δικαιολογία για να φάνε όσο θέλουν και όσο αντέξουν. Για όλους φυσικά είναι όλα τα γλυκά, είτε για τους ίδιους είτε για τους άλλους το γλυκό με πραλίνα φουντουκιού θα σας απογειώσει στα ύψη του ουρανού.

 

Υλικά συνταγής
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα αλεύρι φαρίνα (κοσκινισμένο)
2 γεμάτες κουταλιές κακάο (κοσκινισμένο) 1 βανίλια
3 αυγά
μισό κουταλάκι αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
Μιαμιση κούπα νερο
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 κουταλιές φουντούκια αλεσμένα
1 συσκευασία βούτυρο (σε ασημόχαρτο)
6 κουταλιές κακάο

Τι κάνουμε

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σοκολατόπιτα σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, με ένα σύρμα. Θέλουμε να γίνουν ένα ομοιογενές υλικό.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και το βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Για δοκιμή, τρυπάμε με ένα μαχαίρι και πρέπει να βγαίνει στεγνό!

Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (μιάμιση κούπα νερό και μιάμιση κούπα ζάχαρη) και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις γίνει το σιρόπι μας, περιχύνουμε με αυτό τη ζεστή σοκολατόπιτα. Ετσι όπως είναι ζεστό το κέικ, θα σιροπιάσει καλά. Θα δείτε ότι θα ρουφήξει όλο το σιρόπι.

Αλέθουμε πολύ καλά τα φουντούκια.  Μόλις γίνουν τα φουντούκια σκόνη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε το μίγμα στο μούλτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και παχύρευστη μερέντα.

Αυτό ήταν! Μόλις γίνει η μερέντα μια μια λεία κρέμα, και έχει κρυώσει το κέικ της σοκολατόπιτας, ρίχνουμε στο κέντρο του κέικ όση μερέντα θέλουμε, και έπειτα την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.

Η σοκολατόπιτα με μερέντα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.