Περιβάλλον

Λασποβροχή και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Λασποβροχή και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
2 Μαΐου 2019, 16:44
Για το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο λαμπερός ήλιος και η υψηλή θερμοκρασία των προηγούμενων ημερών βοήθησαν αρκετά ώστε να ψήσουμε το αρνάκι μας και να περάσουμε όμορφα τις μέρες του Πάσχα αλλά και την πρωτομαγιά.

Ομως όσο χαρήκαμε, χαρήκαμε, γιατί σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα, η αφρικανική σκόνη θα εμφανιστεί ξανά σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά, και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά: 

Σάββατο 4-5-2019
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα  νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κυριακή 5-5-2019
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές  καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.