Πήγε με δώρα στο Αλιβέρι και την Κύμη ο Σταμάτης Βαρδαρός

Πήγε με δώρα στο Αλιβέρι και την Κύμη ο Σταμάτης Βαρδαρός
6 Μαΐου 2019, 09:55
A+ A-
Ανακοίνωσε προσθήκες ιατρών στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στο Νοσοκομείο Κύμης.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός επισκέφθηκε, την Πέμπτη 2 Μαΐου, το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και το Νοσοκομείο Κύμης.

Στο Αλιβέρι, ο κ. Βαρδαρός συνομίλησε με το προσωπικό, στο οποίο έχουν ήδη ενσωματωθεί εργαζόμενοι από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Ο Αν. Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με την πλήρωση δύο θέσεων που έχουν προκηρυχθεί (καρδιολόγου και ακτινοδιαγνώστη), και βρίσκονται σε εξέλιξη τα συμβούλια κρίσης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαρό, στο Αλιβέρι πρόκειται να λειτουργήσει τομέας ΕΚΑΒ, που επίσης θα συμβάλει στην εδραίωση κλίματος υγειονομικής ασφάλειας στην περιοχή.

Υπό συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της μετατροπής του μονοθέσιου Περιφερειακού Ιατρείου Κριεζών σε διθέσιο. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρδαρό, στην Κύμη, επιβεβαιώθηκε η αναπτυξιακή πορεία του νοσοκομείου Κύμης.

Ο Γεν. Γραμματέας επισήμανε στην διοικήτρια και στο υγειονομικό προσωπικό ότι θα θωρακιστεί η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής καθώς έχει σταματήσει η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού προς το νοσοκομείο Χαλκίδας που αποδυνάμωνε περιστασιακά το νοσοκομείο.

Άμεσα μάλιστα πρόκειται να προκηρυχθεί μία θέση ορθοπεδικού για το νοσοκομείο Κύμης, ενώ θα εντατικοποιηθούν με τη συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας οι συζητήσεις για παραχώρηση διπλανού οικοπέδου κυριότητας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στο νοσοκομείο.

Επιστροφή