Δεύτερη δικαίωση για Ηριάννα και Περικλή - 15 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα κράτησης

Δεύτερη δικαίωση για Ηριάννα και Περικλή - 15 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα κράτησης
6 Μαΐου 2019, 17:26
A+ A-
Είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δικαιώθηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, μετά την προσφυγή τους, για αποζημίωση εξαιτίας της φυλάκισής τους.

Τα δύο νεαρά παιδιά είχαν κριθεί ένοχα σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους. Οι δύο νέοι παρέμειναν έγκλειστοι αναμένοντας την τελική απόφαση επί ένα χρόνο, μέχρι τελικά να δικαιωθούν.

Το δικαστήριο αναγνώρισε αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε ημέρα από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ...λάθος, καθώς στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», αθωώθηκαν.

Οι συνήγοροί τους, υποστηρίζοντας το αίτημα για αποζημίωση, σημείωσαν  ότι η κράτηση τους, πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο η Ηριάννα ήταν στη φυλακή. «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα.

Τελικά, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης.

Επιστροφή