Θα καταρρεύσω!

Θα καταρρεύσω!
21 Ιανουαρίου 2011, 17:36
A+ A-
Το είπε η Ευγενία Μανωλίδου και έγινε σλόγκαν. Εσείς πότε είπατε αυτή τη φράση τελευταία φορά; Διαβάστε τι απαντούν Χαλκιδέοι και Χαλκιδέες.

Η φράση της Ευγενίας Μανωλίδου στο σόου "Μάστερ Σεφ", " Θα καταρρεύσω", με τη συνοδεία της κίνησης των χεριών πάνω στη μύτη (φωτό δεξιά), μπήκε στο πάνθεον των πιο χαρακτηριστικών τηλεοπτικών στιγμών της χρονιάς.

Η σκηνή αναπαράχθηκε στα πρωινάδικα και στα μεσημεριανάδικα της ελληνικής τηλεόρασης, την είδαμε πολλές φορές στα βαρδινά σόου ( ΟΛΑ κ.λ.π.), μέχρι πανελλήνιος διαγωνισμός έγινε από την ομάδα του Ράδιο-Αρβύλα.

Το σλόγκαν καθιερώθηκε και δε νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα, που να μην έχει πει " Θα καταρρεύσω", αστεία, σοβαρά ή σαρκαστικά τους τελευταίους μήνες. Το egnomi πήγε μια βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας και ρώτησε:

Ποια ήταν η τελευταία φορά που είπατε "Θα καταρρεύσω" και γιατί; 

Η φοιτήτρια γεωπονικής Κατερίνα Κορμά (φωτό αριστερά), μας απάντησε: " Ήταν τα μεσάνυχτα της περ. Παρασκευής. Βρισκόμουν μέσα στο μαγαζί που τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος και ενώ προσπαθούσα να απολαύσω το τραγούδι που έλεγε το κινητό μου άρχισε να χτυπάει ακατάπαυστα."

Αυτός πράγματι είναι ένας σοβαρός λόγος για να καταρρεύσει κανείς. Η Ειρήνη Αντωνοπούλου (φωτό δεξιά), φοιτήτρια λογιστικής, είπε την περίφημη φράση το πρωί της ίδιας μέρας και να γιατί: " Το ξυπνητήρι άρχισε να χτυπά δαιμονισμένα στις 5 το πρωί. Εγώ είχα ξεχάσει μέσα στον ύπνο μου ότι έπρεπε να ξυπνήσω τόσο πρωί και είπα πράγματι ότι θα καταρρεύσω"

Αυτός Ειρήνη μου δεν είναι τόσο σοβαρός λόγος κατάρρευσης, τι στο καλό ένα πρωινό ξύπνημα ήταν. Τι να πει και ο Δημήτρης Κοροβέσης (αριστερά με το ποδήλατο), που έπαιζε μπάλα με τους φίλους του για ώρες ολόκληρες και μας λέει: " Είχα κουραστεί τόσο πολύ, που δεν άντεξα, το είπα, θα καταρρεύσω."

Βρήκαμε όμως και δύο σκληρούς άντρες, τους Νίκο Χρήστου και Σπύρο Τσουπεή (φωτό δεξιά). Στο λεξιλόγιο τους δεν υπάρχει το ρήμα καταρρέω και μας εξηγούν γιατί: " Ποτέ δεν έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, ούτε και πρόκειται. Δεν ταιριάζει στους άντρες αυτή η φράση, οι άνδρες δεν καταρρέουν ποτέ." 

 

Εμείς παιδιά θα σας αφιερώσουμε το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου " Καταρρέω" και που ξέρετε, άμα το ακούσετε, μπορεί και να αλλάξετε γνώμη. Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι μπορούν να καταρρεύσουν, κάτω από συγκεκεριμένες συνθήκες, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες.

Επιστροφή