ΒΑΤΩΝΤΑΣ: Εξόρμηση συνδικαλιστών στην επιχείρηση ΑγροΖωή

ΒΑΤΩΝΤΑΣ: Εξόρμηση συνδικαλιστών στην επιχείρηση ΑγροΖωή
8 Μαΐου 2019, 15:42
A+ A-
Με αφορμή τον θάνατο 45χρονου εργάτη, που πολτοποιήθηκε από μηχάνημα.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο εργάτης Πακιστανικής καταγωγής στο πτηνοσφαγείο στην επιχείρηση "ΑΓΡΟΖΩΗ" του ομίλου ΠΙΝΔΟΣ στην Αρτάκη Εύβοιας, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (όπου βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης) εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία, στην οποία τονίζει:

"Όταν δεν μπαίνει φρένο στην όρεξη της εργοδοσίας για όλο και περισσότερα κέρδη, τότε οι εργαζόμενοι το πληρώνουμε ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή. Αυτό ακριβώς συνέβη στο συνάδελφο Sajjad όταν τον τράβηξε μηχάνημα και τον πολτοποίησε στην κυριολεξία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ταυτοποίηση του νεκρού εργάτη, που έχασε την ζωή του την Μεγάλη Πέμπτη έγινε μόλις την Τρίτη του Πάσχα. Πέρασαν δηλαδή 5 ολόκληρες ημέρες για να διαπιστωθούν τα στοιχεία και η ταυτότητα του.

Το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας με αφορμή το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα καταγγέλλει: Η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, η παραγωγή έχει αυξηθεί αλλά όχι και το προσωπικό καθώς έτσι βγαίνει περισσότερο κέρδος.

Κάτω από τη λογική του κόστους αντιμετωπίζονται και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που μπορεί να απέτρεπαν και το θάνατο του συναδέλφου αλλά και άλλα εργατικά ατυχήματα που έχει αυξηθεί η συχνότητά τους.

Μόλις πριν 2,5 μήνες άλλος συνάδελφος είχε ακρωτηριαστεί. Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες εργασίας στους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Αυτό ήταν το επόμενο επεισόδιο μετά τις μειώσεις, την πληρωμή με κουπόνια, την εντατικοποίηση, την εργολαβοποίηση τμημάτων και είναι πολύ πιθανόν να προσπαθήσουν να φορτώσουν το φταίξιμο στον ίδιο τον εργαζόμενο."

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας πραγματοποίησε εξόρμηση στις εγκαταστάσεις της ΑγροΖωής, στο Βατώντα Αρτάκης, όπου διένειμε την ανακοίνωση-καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Επιστροφή