Πολιτική

ΕΥΗ ΧΡΥΣΑΓΗ: Εχω μάθει να παλεύω στη ζωή μου

10 Μαΐου 2019, 17:26
Η υποψήφια τοπική σύμβουλος Χαλκίδας αναφέρει τρία σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε στην πόλη μας. 

Τα λέει ωραία και τα λέει ξεκάθαρα στα ερωτήματα που της θέσαμε. Ο λόγος για την Εύη Χρυσάγη, η οποία είναι φυσικός με διδακτορικό στην Μηχανολογία από το Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου και εργάζεται ως Τομεάρχης στον ΔΕΔΔΗΕ  Χαλκίδας τα τελευταία 18 χρόνια.

Στις ερχόμενες εκλογές ζητά τη ψήφο μας στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη για τη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας και με όσα θα διαβάσετε, θα καταλάβετε ότι αξίζει την ψήφο σας... 

Γιατί επιλέξατε να κατέβετε σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό του Βασίλη Καθαροσπόρη;

Επέλεξα να συμμετάσχω στον συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ του Βασίλη Καθαροσπόρη, γιατί αναμφισβήτητα είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το βασικό μου κριτήριο όμως ήταν πως ο Βασίλης, όπως έχει καταφέρει να τον αποκαλούν όλοι, ξέρει να δουλεύει στο δρόμο και όχι στα γραφεία.    Έχει καθαρό λόγο, αποφασιστικότητα, πυγμή και σύγχρονες ιδέες και δίπλα του ξέρω πως θα μπορώ να πραγματοποιήσω αυτά που ονειρεύομαι για τον τόπο μου.

 

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να λειτουργήσει ο θεσμός της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας;

Παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα (με καταγωγή από τα χωριά της Κύμης), την Χαλκίδα την έζησα και την αγάπησα από μικρή.

Όταν γέννησα τα παιδιά μου αποφάσισα να ζήσουμε μόνιμα στη Χαλκίδα, μια πόλη πιο ανθρώπινη από την χαοτική Αθήνα. Ζώντας όμως την πόλη «από μέσα» πια, απομυθοποίησα πολλά από τα χαρακτηριστικά της που βλέπεις σαν επισκέπτης. Δυστυχώς αυτή η πόλη που έχει τόση φυσική ομορφιά είναι παρατημένη στο έλεος της.

Τώρα με τον Κλεισθένη οι Δημοτικές Κοινότητες αποκτούν πλέον διευρυμένες αρμοδιότητες. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους κοινοτικούς σύμβουλους να καλύψουν πολλές από τις ελλείψεις της πόλης. Και δεν μιλώ για τα αυτονόητα όπως πχ. την καθαριότητα ή την συντήρηση των δρόμων, αλλά για την γενικότερη αισθητική αναβάθμιση της πόλης, την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ακινήτων του Δήμου, την ανάδειξή της τουριστικά και πολιτιστικά και πολλά άλλα.

Με πολλή δουλειά έξω από τα γραφεία, με επισκέψεις από γειτονιά σε γειτονιά, συζητώντας και καταγράφοντας τα προβλήματα μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε το πρόσωπο της πόλης μας.

 

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς σας;

Μεγαλώνοντας δίδυμα αγόρια σε μονογονεϊκή οικογένεια έχω μάθει να ανταπεξέρχομαι στα δύσκολα. Έχω μάθει να παλεύω και να στέκομαι στα πόδια μου. Αυτοί που με γνωρίζουν από κοντά ξέρουν πως είμαι ένα άτομο δυναμικό και αποφασιστικό, που τολμάει να λαμβάνει

πρωτοβουλίες και δεν φοβάται να τσαλακωθεί για ότι πιστεύει. Επίσης είμαι κοινωνική, εργασιομανής και τελειομανής.

Οπότε τιμώντας με με την ψήφο τους οι Χαλκιδέοι πολίτες θα γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα στην τύχη.

 

Είστε υπέρ των πολλών υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές ή μήπως το φαινόμενο κουράζει τους ψηφοφόρους;

Καταρχήν, σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν να είναι υποψήφιοι. Θα επιθυμούσα λοιπόν να έρθει μια μέρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει απεμπλακεί εντελώς από τις κομματικές ταυτότητες και θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε οι δημότες να ψηφίζουν μόνο πρόσωπα. Αυτά που θεωρούν ικανά και άξια να προσφέρουν στον τόπο τους πέρα από κόμματα και χρώματα.

 

Ποια έργα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν στη Χαλκίδα την επόμενη τετραετία;

Τα έργα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά γιατί όπως προείπα η Χαλκίδα είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη. Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια από αυτά:

  • Η αισθητική αναβάθμιση όλων των γειτονιών της πόλης  και όχι μόνο της παραλίας, αναδεικνύοντας τους χώρους που προβλέπονται για πλατείες και πάρκα ή άλλους χώρους ενδιαφέροντος, ζωγραφίζοντας ακόμα με καλαίσθητα graffiti τους γκρι αντιαισθητικούς τοίχους και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες π.χ για τον φωτισμό με φωτοβολταϊκά.
  • Ένα σημαντικό έργο που θα αποσυμφορήσει το τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης ειδικά στο κέντρο της πόλης, είναι η απομάκρυνση του λιμανιού και η δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης δίπλα στην είσοδο της πόλης. 
  • Η εκμετάλλευση εκτάσεων όπως για παράδειγμα το πάρκο του λαού ή το πρώην τάγμα πεζοναυτών πίσω από το γήπεδο Χαλκίδας για τη δημιουργία δημοτικών αλσών με αθλοπαιδιές, υπαίθριους χώρους αναψυχής και θερινούς κινηματογράφους.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ περιλαμβάνει απαραίτητα και ζωτικής σημασίας έργα για την αναβάθμιση της Χαλκίδας σε μια σύγχρονη πόλη.

 

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

Με ξεκουράζει: Μια βόλτα στη θάλασσα

Ονειρεύομαι: Να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα πρόσωπά μας

Μεγάλη μου αγάπη: Οι δύο μου γιοί

Αγαπημένο μου βιβλίο: "Σιντάρτα" του Έρμαν Έσσε

Πολιτικός που θαυμάζω: Ο Πούτιν για την ηγετική και πολύπλευρη προσωπικότητά του

Αν είχα πολλά χρήματα: Θα βοηθούσα ακόμα περισσότερο τους συνανθρώπους μου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι με προϋποθέσεις στο Αιολικό Πάρκο του Δήμου Ερέτριας

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι με προϋποθέσεις στο Αιολικό Πάρκο του Δήμου Ερέτριας
Πολιτική
[27/05/2020 - 19:30]

Διαβάστε τι υποστηρίζει η Οργάνωση Μελών Ερέτριας-Αμαρύνθου. ...περισσότερα

Αυτοί είναι οι Διοικητές στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

Αυτοί είναι οι Διοικητές στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων
Πολιτική
[27/05/2020 - 18:44]

Ορίστηκαν από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Δείτε ποιοι ανάλαβαν σε Ριτσώνα, Οινόφυτα, Μαλακάσα και Θήβα. ...περισσότερα

Αίτημα για δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα προβλήματα του Μαρμαρίου

Αίτημα για δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα προβλήματα του Μαρμαρίου
Πολιτική
[27/05/2020 - 12:44]

Το κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς. ...περισσότερα

Η Ραχήλ Μακρή κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Κύμη

Η Ραχήλ Μακρή κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Κύμη
Πολιτική
[27/05/2020 - 08:52]

Ζητά έγγραφη ενημέρωση δημοτικών συμβούλων και δημοτών ...περισσότερα